Prachtig voorbeeld van de route van school naar werk

Prachtig voorbeeld van de route van school naar werk

21 juli 2021 |Redactie Orion

Leerlingen van het Orioncollege Noord onderhouden tuintjes van bewoners in Noord die minder makkelijk in hun tuin kunnen werken. Daarnaast verzorgen zij het openbaar groen, de perken en plantsoenen. Zij krijgen les in het groenvak van ervaren hoveniers en professionele begeleiders.

Ivan zit vanaf zijn elfde op het Orioncollege. 18 jaar is hij nu, en hij woont ook in Noord. Al twee jaar loopt hij stage bij Donker Groen. Hij schoffelt plantsoenen, hij snoeit heggen. Hij plant vaste planten en legt snipperpaden aan. Hij is intussen heel handig met al het gereedschap. Ivan: “Doeke Post (van Donkergroen) is mijn praktijkopleider. Hij legt dingen heel goed uit. Ik weet dat het soms heel druk is in mijn hoofd. Dan ga ik even uitblazen.” Van leraar en begeleider George Thomas leert Ivan samenwerken en organiseren. Hij leert meer over zijn eigen gedrag. Ivan: “Ik wil graag de certificaten bosmaaien en het VCA-veiligheidsdiploma halen. Ik vind het leuk als bewoners mij complimenten geven. Ik wil graag mensen blij maken met mijn werk.”

Wij zijn super trots op Ivan en natuurlijk ook op het team van Orion College Noord en de samenwerking met City of Amsterdam, Ymere en Communicatie Donkergroen!

Lees hier het hele artikel