De lievelingswerkvorm van... Asmae Ben Haddou

De lievelingswerkvorm van... Asmae Ben Haddou

9 februari 2021 |Redactie Orion

Bureau Common Ground interviewt docenten over hun favoriete werkvorm wat een bijdrage levert aan de burgerschapsvorming van leerlingen.

Deze keer deelt Asmae Benhaddou haar favoriete werkvorm. Asmae (25) werkt nu vier jaar als leraar maatschappijleer op het Orion College in Amsterdam Zuidoost. Toen ze ging studeren, twijfelde ze nog tussen de lerarenopleiding en SPH. Op het Orion College, dat speciaal onderwijs aanbiedt, kan ze haar leerlingen zowel aan het denken zetten over maatschappelijke vraagstukken als ondersteunen bij hun hulpvragen. Asmae gebruikt de lestijd vooral om met haar leerlingen in gesprek te gaan over maatschappelijke, sociale en politieke vraagstukken.

“Wat mijn vak zo mooi maakt is dat leerlingen mij indirect wijzen op mijn blinde vlekken, preconcepties en misconcepties. Daarom reflecteer ik me altijd rot na mijn lessen en gesprekken met leerlingen. Er valt altijd lering uit te halen. Luister altijd naar wat een leerling te zeggen heeft en ga het gesprek aan, ook als het confronterend is. Leerlingen waarderen dit en stellen zich dan sneller open.”

Klik hier om het interview met Asmae te lezen op www.bureaucommonground.nl