Orion bloggers

Wie zijn de Orion Bloggers?

Dat zijn: 
 Julia BakkesIn 2012 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool Ipabo in Amsterdam. Daarnaast heb ik altijd een passie gehad voor het schrijven van stukken over wat mij bezighoudt. Eerst in de vorm van een dagboek, later via een blog.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken op een kinderdagverblijf in Amsterdam. Hier heb ik gedurende een jaar gewerkt op de buitenschoolse opvang en een peutergroep. Ik heb een peuterproject mogen starten voor kinderen die binnen een halfjaar zouden starten in het basisonderwijs. Zie het maar als een voorbereiding op de kleuterschool. Ook heb ik tijdens mijn periode op het kdv verschillende cursussen mogen volgen, o.a. over de interactie met kinderen en ouders.

Gedurende het schooljaar 2013/2014 ben ik de Master SEN opleiding tot gedragsspecialist gestart. Voor deze studie ben ik stage gaan lopen op de Mr. de Jonghschool. Ook heb ik invalwerk verricht in het regulier onderwijs.

Per 1 augustus 2014 werk ik fulltime op de Mr. de Jonghschool. Op 7 oktober 2015 deel ik mijn ervaringen als startende leerkracht in het cluster 4 onderwijs tijdens het Lerarencongres. Daarnaast reis ik graag en dus ben ik bijna elke schoolvakantie in het buitenland te vinden. De combinatie van lesgeven, leren en reizen maakt mijn leven tot een groot avontuur. Ik ben ambitieus en wil mijn kennis en ervaringen graag delen. Genieten is mijn motto!

  Cees BlijMijn naam is Cees Blij en ik ben als schoolmeester geboren. Door mijn opa's ben ik gehersenspoeld om leraar te worden.

Zelf zijn ze maar tot hun twaalfde jaar naar school gegaan en vervolgens is er één in de haven gaan werken en de ander als visser het zeegat uit getrokken.

Via zelfstudie hebben ze hun blik op de wereld verruimd. Beide grootvaders werden lid van de SDAP en mede daardoor gericht op het verheffen van de arbeidersklasse.
Om die verheffing tot stand te brengen diende men de arbeider te scholen en daarom werd het beroep van schoolmeester zo door hen gewaardeerd.

Als kleine jongen hoorde ik de verhalen van mijn opa's aan en een leuke schooltijd deed de rest.

Daarnaast heb ik al van kleins af aan graag verhalen en columns geschreven en met twee vrienden vier jaar lang een tijdschrift Zwart/Wit bestierd.

Na 18 jaar voor de klas op MLK en LOM-scholen, besloot ik na een studie orthopedagogiek te gaan werken als GZ-psycholoog op het VSO van de Kingmaschool, inmiddels Orioncollege.

Met mijn stukjes wil ik opvallende, leuke, vreemde en rare gebeurtenissen uit de praktijk delen, maar ook ontwikkelingen in het onderwijsveld tegen het licht houden en die van kritische kanttekeningen voorzien.

Het overkoepelende doel is om de lezers te laten ervaren dat het onderwijs, ondanks allerlei zaken niet goed geregeld zijn, het meest mooie en dankbare beroep is om in werkzaam te zijn. Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind, dat maakt dit beroep zo waardevol. 
  Jenny de Leth

Mijn naam is Jenny de Leth en ik ben de moeder van Brenda die hier op school zit.

6 jaar geleden heeft ze op 5 jarige leeftijd een hersentumorverwijdering gehad en is daar gehandicapt uit gekomen.

In die tijd heb ik veel blogs geschreven en daar ben ik tot op de dag van vandaag mee doorgegaan.

Mijn blogs laten de kant van een ouder laten zien, een kant die niet te leren is uit boeken.

Een kant van veel verdriet , humor, trots, acceptatie, kracht maar ook vooral hoop.

Comments