Orion blog‎ > ‎

Puber in kinderwereld - Jenny de Leth

Geplaatst 12 feb. 2019 07:54 door Jorinde Boon
Brenda is een schat van een meid. Een 13-jarige puber, met alles er op en d'r aan wat daarbij hoort en al bijna net zo groot als mij. Met hersenletsel maar dat zie je natuurlijk niet aan de buitenkant maar ik weet het dondergoed, want al heeft ze door haar leeftijd dan haar puberbuien; door haar hersenletsel zit ze emotioneel op een 8-jarige.

Binnenkort is er hier in het winkelcentrum een hele happening met Anna en Elza van de film Frozen. Je mag zomaar met je favoriete op de foto en nou dat ziet Brenda helemaal zitten, want als er eentje gek is op alles wat met Disneyprinsessen te maken heeft, dan is het Brenda wel.

Omdat ik de bui al zag hangen, heb ik verzwegen dat deze meet en greet er zou zijn. Maar toen we in de boekwinkel waren zag ze een flyer liggen en kleurplaten waarmee je aan een wedstrijd mee kan doen en leuke prijzen kan winnen.

En ja hoor waar ik al bang voor was gebeurde ook; "Mam, ik heb het in de agenda gezet hoor, dan kunnen we het niet vergeten!"
"Lieverd, weet je het nou wel zeker want je staat als enige lange slungel tussen al dat kleine grut hoor."
"Mam dat kan me niets schelen en het maakt me niets uit wat anderen daarvan zeggen."

Bewonderenswaardig, absoluut, maar ik ben er nu al ziek en verdrietig van. Want ik weet al precies hoe al die kinderen haar zullen gaan bekijken met haar rollator en elastieke benen. Na 9 jaar handicap versus de buitenwereld, weet ik bijna zeker dat de gezichten van die kinderen op 'standje gadverdamme; staan.

Er zal onderling met elkaar gesmoesd worden want heb jij ook dat rare kind gezien? "O, ze kijkt naar ons doe net of we haar niet zien.
'O nee, ze komt naar ons toe en wilt praten, negeren....wegkijken... dan gaat ze vanzelf wel weer weg."


Comments