Orion blog‎ > ‎

Leve de vooruitgang! door Jenny de Leth

Geplaatst 18 sep. 2017 07:01 door Jelka Bröcheler

Brenda heeft een geweldige fysiotherapeut; hij is aardig maar streng en laat zich niet om de tuin leiden door haar smoesjes.
En heel belangrijk: hij vind haar niet zielig en ziet in alles een uitdaging.
Dus: wil ze rolschaatsen? Nou laten we eens kijken hoe we dat gaan doen zegt ie dan en bindt vervolgens dikke elastieken om haar wieltjes, doet haar bescherming aan, helm op en duwt de rollator in haar handen en hop daar gaat ze!
Wil ze leren rennen? Hup! Rennen maar.

Dat hij steeds door iedereen bezorgd wordt aangesproken snapt ie wel want ze rent 5 stappen en ligt op de grond....weer een paar stappen en weer op de grond... Maar dat doet ze thuis ook zegt hij dan en nu is hij bij haar om haar veilig te leren rennen.
Is onze hulpvraag of ze kan lopen met iets in haar handen (geloof me dat is een hele moeilijke combinatie) dan zijn ze weken aan de gang om door de school te lopen met iets in haar handen.

Dit jaar was onze hulpvraag of ze wat meer kracht in haar benen kan krijgen en daar is hij nu al maandenlang mee aan de gang gegaan; ze moet 2 kilometer op de loopband lopen en ook krachttraining aan haar benen doen. Nu klaagde ze de laatste tijd wel dat ze zo'n spierpijn had maar er ging niet echt een belletje rinkelen.... Totdat ze vertelde hoeveel kilo ze met haar benen moest wegdrukken: 60 kilo !

Afgelopen maandag was ik op school en zei tegen de fysiotherapeut dat ik geroepen heb toen ze het vertelde: 'Is ie wel goed bij zijn hoofd?!!!'
Maakte helemaal geen indruk, hij glimlachte slechts en zei: 'Dit is wat jullie wilden en dit is wat ze aankan, sterker nog; aan het eind van dit schooljaar zit ze op de 75 kilo!'

We merken zeker verbetering want ze staat en loopt veel stabieler en ook ballet gaat steeds beter al is ze op woensdag wel heel erg moe; gym en fysio op school en dan ook nog ballet als ze thuis komt.
'Ze valt steeds meer bij ballet', zei ik bezorgd en hij antwoordde dat we het moesten zien als een investering al gaat het nu ten kostte van ballet.
Volgend jaar zal ze met gemak die 75 kilo wegdrukken en heeft ze genoeg uithoudingsvermogen en kracht opgebouwd en zal haar ballet weer stukken beter gaan.

Ik zei tegen Brenda dat hij had gezegd dat ze het erg goed deed en dat het haar makkelijk afging en dat ik kon merken dat hij erg trots op haar was.
'Makkelijk?! Laat het hem lekker zelf doen dan weet ie ook eens hoe zwaar het is!', mopperde ze.

En dan denk ik: 'Later lieverd zal je deze man zo enorm dankbaar zijn....maar voor nu mag je best even mopperen op hem ...;)'

Jenny de Leth
Comments