Orion blog‎ > ‎

Jenny de Leth - Familiefoto

Geplaatst 15 dec. 2015 06:00 door Jelka Bröcheler

        Zes Jaar geleden werd de eerste foto gemaakt en wat we toen nog niet wisten was dat de vijf komende jaren daarna ons leven op een afschuwelijke manier zou veranderen...

Maar toen wisten we nog van niets en in ons nieuwe huis kreeg deze foto een mooie plek boven het dressoir.

Vlak daarna kregen we het vreselijke nieuws dat Brenda een mega hersentumor had en bij het verwijderen daarvan werd ze verlamd en ook haar gezicht hing op half 11...
Toen kreeg die foto opeens een hele andere lading want het werd een zichtbare scheiding van toen en nu.

Geschrokken opmerkingen
Op de foto was toen...toen we nog een normaal gezin waren en haar gezichtje mooi gaaf was... En kwamen ook de geschrokken opmerkingen als mensen voor het eerst binnen kwamen; is dát Brenda op die foto...?
Dat was inderdaad een flink verschil met dat kruipende kwijlende meisje daar op de grond...
Ook ik had best wel moeite met die foto want het herinnerde aan een onbezorgde tijd.
Maar in de loop der jaren werd dat gevoel wel minder al bleven mensen vragen; is dát Brenda...wat is er gebeurd als ik vragen mag...?
En er kwamen een hele hoop mensen in die 5 jaar...mensen van Viseo..douchehulpen...ambulant begeleiders...leidinggevende van diverse instanties...enz...enz..en steeds maar weer die vraag...

Ons huis, ons leven terug
Het laatste half jaar kregen we genoeg van al die mensen in ons leven en in ons huis en langzaamaan stopten we met diverse hulp en namen we het zelf over en kregen we ons huis en ons leven weer terug.
En opeens hadden we heel sterk het gevoel dat we het af wilden sluiten de laatste 5 jaar.
Zagen we ook dat we niet meer de mensen waren op de foto.

Afsluitingsceremonie
Niet alleen uiterlijk maar we waren ook innerlijk en als gezin gegroeid en opeens klopte de foto boven het dressoir niet meer voor ons...
We besloten een afsluitingsceremonie te gaan houden met ons drietjes en we wilden met een taartje stilstaan bij de afgelopen 5 jaar en met drinken toasten op de toekomst.
Ik vroeg aan Els of ze een klein taartje wilde maken en ze vroeg wat we erop wilden en we besloten dat we geloof, hoop en liefde wilden want dat stond voor ons hoe wij als gezin de laatste 5 jaar bijeen zijn gehouden en hoe we samen de toekomst in zullen gaan.

Nieuwe foto
Ook wilden we een nieuwe gezinsfoto voor boven het dressoir en die werd gemaakt door Jolanda en haar man Bob en het was heel erg moeilijk om te kiezen uit al die prachtige foto's maar uiteindelijk is het een hele mooie geworden.

Met heel veel kleur en dat was wat we wilden en dat is hoe we nu zijn; een hecht , kleurrijk, en liefdevol gezinnetje.
Comments