Orion blog‎ > ‎

Geen schoolreisje meer - Jenny de Leth

Geplaatst 12 feb. 2019 07:41 door Jorinde Boon   [ 12 feb. 2019 07:42 bijgewerkt ]
Elke schooldag begint al 5 jaar lang als een schoolreisje. Ik breng mijn dochter naar de bus en wacht tot ze in de gordel zit terwijl de chauffeur haar rollator en schooltas veilig vastzet. Dan geef ik haar een kus en wens haar heel veel plezier op school en zeg dat ik van haar hou. Vlak voordat de bus wegrijd teken ik aan de buitenkant van haar raam snel een hartje of een smiley en zodra de bus in beweging komt zwaai ik net zolang totdat de bus de hoek om gereden is. 

De buren die op weg zijn naar hun werk vinden het maar wat gezellig dat enthousiaste gezwaai al weten ze dat het niet voor hun bedoeld is, en zwaaien vrolijk lachend terug. Dan loop ik gauw terug naar huis en blijf onder de lantaarnpaal buiten staan zodat ik goed te zien ben en nog heel even rijd in de verte de bus langs, verminderd vaart en weer begint het enthousiaste gezwaai overnieuw totdat de bus gas geeft en niet meer te zien is.

Omdat het de afgelopen weken wat kouder werd en het soms ook regende en Brenda toch de eerste is die opgehaald word, had Brenda bekokstoofd met de chauffeur dat ze nu gewoon 's morgens bij de deur opgehaald wordt wat echt wel een luxe is en waar ik heel erg snel aan kan wennen. Want buiten in de kou en de regen wachten met een hond aan de riem en een dochter met rollator onder de paraplu terwijl ik zelf natgeregend word; nee dat is geen pretje. Maar hoe lekker het ook is; ik mis ons ritueel... Natuurlijk zeg ik gedag bij de deur maar weg is het hartje op het raam en het gezwaai bij de bus en de lantaarnpaal... Brenda heeft er absoluut geen moeite mee zolang ik binnen maar nog wel zeg dat ik van haar hou en heel veel plezier op school want al is ze nu een puber; dat wilt ze stiekem toch nog wel blijven horen.

Maar ik moet er nog even aan wennen dat ze groter wordt en de dingen heel langzaamaan veranderen.... Loslaten heet dat.... Brenda is daar aan toe... Ik nog niet....


Comments