Orion blog‎ > ‎

De balletvoorstelling - door Jenny de Leth

Geplaatst 10 jul. 2017 00:50 door Jelka Bröcheler   [ 10 jul. 2017 00:51 bijgewerkt ]

En dan is daar dan toch de langverwachte dag ; de grote dag van Brenda haar balletvoorstelling!
En niet zomaar een voorstelling...een voorstelling waarin Brenda toch zomaar eens de hoofdrol had!
Een koninklijke voorstelling waar ze de rol van Doornroosje had en de hele voorstelling om haar draaide.
Nou dat gaf toch best wel wat druk zou je zo zeggen dus vroeg ik van de week maar eens hoe het zit met oefenen; werd het niet eens tijd om wat te gaan doen?

Welnee, wuifde Brenda die opmerking nonchalant terzijde want ze kende het al helemaal uit haar hoofd en het was super makkelijk, echt waar geen zorgen mama.
Totdat....ze hoorde dat haar nieuwe balletjuf ook bij de voorstelling zou zijn en dat veranderde de zaak voor haar want ze moest nu toch wel goed beslagen ten ijs komen want de nieuwe juf mag natuurlijk geen spijt krijgen van haar beslissing om Brenda volgend jaar les te gaan geven...
Dus met hernieuwde enthousiasme werden er op school diverse vriendinnetjes opgetrommeld die ook mee moesten dansen, werden er hier thuis door de woonkamer de ene pirouette na de andere gedraaid en toen was ze er klaar voor! 

Haar haren werden in een prachtig koninklijk kapsel gevlochten met een mooie tiara erin en ze keek de wijzers van de klok vooruit tot het moment eindelijk daar was om zich om te kleden.
De prachtige balletjurk werd van zijn plek van haar kledingkast gehaald waar die in alle pracht en praal wekenlang mooi had zitten hangen, bewonderd door een ieder die op visite kwam en mee getroond werd naar haar kamer.
De jurk pastte prachtig alleen iets te prachtig en wat bleek; er zaten hier en daar wat stukjes los maar gelukkig kon dat prima opgelost worden met naald en draad.

Alleen had ik even geen rekening gehouden dat ze voor de voorstelling ook nog even een toiletbezoek moest doen en kreeg ik de jurk voor geen meter meer over haar heupen!
Met hulp van een andere moeder werd Brenda ondersteboven en binnenstebuiten gekeerd en was er even later niets meer van te zien, zat de jurk weer prachtig en snel nam ze haar plek op het podium weer in.

De voorstelling was prachtig en glom Brenda al van trots daar op het podium, de plek waar ik zat was bijna lichtgevend zoveel trots straalde ik uit om die meid!
Ze liep, ze boog, ze danste en draaide en geen één keer ging ze onderuit!
Iedereen leefde erg met haar mee want twee keer ging het bijna mis en gonsden de verschrikte klanken door de zaal direct gevolgd door zuchten van opluchting toen ze overeind bleef...
Na de voorstelling kwamen mensen ook echt naar haar toe om haar te feliciteren met haar voorstelling en verlegen en trots nam ze de complimenten in ontvangst.

Maar er was ook verdriet want dit was de laatste keer dat ze haar geliefde balletjuf zou zien en de andere kinderen en plotseling lag ze snikkend in mijn armen....
De andere kinderen waren ook aan het huilen en de één na de ander kreeg een dikke omhelzing vol verdriet van Brenda...
Toen was het tijd om echt afscheid te nemen en ze liep naar haar nieuwe balletjufrouw toe die net zo lief is als de andere want het zijn moeder en dochter dus dat kan ook niet anders !

Ze zei tegen Brenda dat ze de vakantie maar rustig aan moest doen met haar benen want na de vakantie zou ze bij haar lessen flink aan de bak moeten en dan zou Brenda ook volgend jaar in de schouwburg van Hoorn op het grote podium staan bij hun eindejaar voorstelling.
Opeens had ik een dochter van twee meter naast me zo groeide ze van trots!

En als enige van alle kinderen hoefde Brenda haar jurk niet meteen in te leveren, ze mag hem terug geven bij de eerste les in september!
Want natuurlijk kan er van zo'n prachtige jurk niet meteen afscheid genomen worden...sterker nog; hij hangt alweer op zijn oude plekje aan Brenda haar kledingkast...beeldschoon en mooi te zijn vol met herinneringen aan een prachtige balletvoorstelling ....

Jenny de Leth
Comments