Orion blog‎ > ‎

Beroemd - Jenny de Leth

Geplaatst 21 sep. 2017 06:15 door Jelka Bröcheler

Brenda en ik zijn beroemd...
Althans dat vind Brenda; ik noem het bekend...
Want doordat ik nu al heel veel blogs over ons gezinnetje heb geschreven die gepubliceerd zijn op school worden we heel veel herkend op school.
En sinds de blogs ook op de Orionsite zelf gepubliceerd worden zijn er zelfs mensen hier in onze woonplaats die me aan mijn stem herkennen.
Nou dat is toch best wel knap zou je denken want de blogs worden geschreven natuurlijk.
Nu hoor ik vaker dat mensen mij van duizenden jaren terug nog herkennen aan mijn stem en op het laatst begon ik te denken dat ik de stem van Donald Duck had of zo maar nee het is mijn Amsterdamse accent wat veel mensen herkennen.
In onze woonplaats was ik met Brenda in een kledingwinkel en zij zat in haar rolstoel en we zijn aan het beppen tegen elkaar en ik laat haar naam in het gesprek vallen toen de caissière opeens verrast zei; Bent u de moeder van Brenda die die blogs op school schrijft?
Nou dan sta je wel even raar te kijken hoor als je in je eigen woonplaats herkend word van een blog gelezen op de school van ver ver weg maar wel heel erg leuk!

Kom ik op school dan hoor ik ook heel vaak "bent u de moeder van Brenda? U schrijft toch die blogs?"
Vaak vertellen de mensen me dat ze ontroerd zijn of dat ze er zo om moeten lachen maar ook veel er aan hebben als het ouders zijn en vaak verzuchtten de juffen en meesters van school; je ziet het ook echt voor je want zo is Brenda inderdaad!"
Werden de blogs eerst alleen gepubliceerd op onze eigen schoolsite waar de medewerkers en ouders ze konden lezen; na een paar maanden werd me gevraagd of de blogs ook op de gehele Orionsite geplaatst mochten worden waardoor nogeens minimaal 800 medewerkers het konden lezen!
Wauw en dat was mooier dan we in het begin voor ogen hadden!

Mijn insteek was om ouders een hart onder de riem te steken en hoop en herkenning te geven.
Ook wilde ik dat de medewerkers een blik achter de schermen zouden krijgen; hoe is het thuis en voor het gezin? Maar ook dat veel kinderen door omstandigheden gehandicapt zijn geworden en dat daar een heel rouwproces aan vooraf en achteraf is gegaan.
Hoe is het voor het kind zelf en waar lopen ze in het dagelijkse leven tegen aan?
O.a het verdriet van de handicap en het buiten school geen vriendinnetjes hebben.

Ik wilde dit vertellen omdat wij heel vaak in het begin van Brenda haar handicap hebben gehoord; "ja maar kinderen met een hersentumor...En dan zeiden we; nee dit is Brenda.
"ja maar over het algemeen hebben kinderen met een hersentumor...NEE DIT IS BRENDA!!!
Ik wilde graag dat er verder gekeken werd dan de boeken en de statistieken; dat de persoon achter de handicap gezien zou worden.

Elke week word er een blog in de nieuwsbrief gepubliceerd en voor mij is het elke keer leuk kijken om te zien welke ze deze week neergezet hebben.
Op de andere site heb ik echter geen zicht omdat ik geen medewerker van school ben.
Toen ik gisteren op school was voor de ouderavond vroeg een juf of ik de moeder van Brenda was en toen ik dat beaamde vertelde ze dat ze mijn blogs zo mooi vond en dat ze het gevoel in mijn blogs zo prachtig vond.
Maar ook de humor en ze moest vaak lachen omdat ze dan echt Brenda voor haar ziet.
Trots voel ik me dan maar ook onzeker want jeetje mischien viel ik wel vreselijk tegen in het echt...
Maar toen ontroerde ze mij want ze boog naar me toe en vertelde dat ze had gelezen dat het met mij nu niet zo lekker gaat en dat ze dat best begreep want het was me allemaal nog niet wat wat er gebeurd was...
Mijn eerste gedachte was; hu...hoe weet ze dat nou..?
Want dat blog was nog helemaal niet op de nieuwsbrief verschenen!
Maar toen bedacht ik me; ach natuurlijk ! Het staat natuurlijk op de site voor de medewerkers!

Nou lieve ouders en medewerkers; weet dat jullie mij ook blij maken met jullie lieve woorden ; dat maakt dat ik elke keer weer blij ben om mijn blogs voor jullie te laten publiceren; dank jullie wel !

Jenny de Leth

Comments