Begeleiding vanuit de expertgroep voor kinderen met een medische- of revalidatie hulpvraag in het regulier basisonderwijs

Geplaatst 22 jan. 2015 05:12 door Jelka Bröcheler   [ 6 feb. 2015 08:48 bijgewerkt ]

Nathalie Braspenning en Anne Niessen werken als ambulant begeleiders bij het Samenwerkingsverband Amsterdam Diemen. Om de leerlingen met een medische en of revalidatie hulpvraag niet uit het oog te verliezen hebben ze de “Expertgroep voor kinderen met een medische of revalidatie hulpvraag in het regulier basisonderwijs” opgericht.

De expertgroep is een aanzet voor het SWV Amsterdam Diemen om toekomstige zorgleerlingen op maat te kunnen bedienen.

Nathalie en Anne werken vanuit Drostenburg en zijn inzetbaar voor heel Amsterdam Diemen. Hun voedingsbodem is o.a. bij Drostenburg, waar de groep gebruik maken kan maken van de verschillende voorzieningen die Drostenburg biedt.

Heb je een hulpvraag? Download het aanvraagformulier van de site van het SWV en Orion. Zodra het formulier binnen is, nemen zij contact op met de school en ga je samen kijken wat er nodig is voor de leerling. Door snel, goede en gecoördineerde begeleiding te bieden wordt voorkomen dat de problematiek te groot wordt.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
- Voorlichting/telefonische consultatie over de problematiek.
- Consultaties: deze consultaties zijn gericht op kortdurende begeleiding van de interne begeleider, leerkracht en leerling op het gebied van de medische aandoening in relatie tot het schoolgaan (praktisch, ziekteverwerking en de leerontwikkeling).
- Het is ook mogelijk om na een consultatie, in overleg met de expert, een zorgarrangement aan te vragen bij het SWV en uit te voeren.
- De expert dient als achterwacht voor cl. 3 leerlingen LG/LZ in Amsterdam-Diemen (voor school en generalist).

tuintje (2).jpg      
Comments