Expertisecentrum i.o.

Geplaatst 11 dec. 2014 05:09 door Jelka Bröcheler   [ 15 dec. 2014 08:02 bijgewerkt ]

Orion is al jaren de enige aanbieder van openbaar speciaal (voortgezet) onderwijs in Amsterdam. Onze kennis en expertise delen we graag met u!

 

Onze leerlingenpopulatie is zeer divers. Meervoudig beperkt, gedragsmatig moeilijk, leerlingen met stoornissen als ADHD, autisme en/of ODD, moeilijk lerend, langdurig ziek…  We hebben dus een geruime expertise in het onderwijs en zorg aan alle soorten en maten van leerlingen.

 

Expertisecentrum Orion

Ons onderwijs vergt een up-to-date kennis van onze medewerkers over onze leerlingen en alles wat bij hen komt kijken op het gebied van onderwijs en zorg. Dat doen we door in- en extern kennis te delen en scholing te volgen. Het delen van expertise en creativiteit maakt dat we passend onderwijs kunnen bieden aan leerlingen met cluster 3 en cluster 4 problematiek. Die waardevolle kennis en ervaring delen we vanuit het expertisecentrum Orion.

 

Advies op maat

We streven er naar - net als u! - om leerlingen een zo goed mogelijke plek in onze maatschappij te geven. Binnen Orion betekent dat, dat we iedere leerling maatwerk en kwaliteit bieden. Met als doel een passende plek in de maatschappij van morgen. We gaan voor innovatief, vooruitstrevend en passend onderwijs.

 

Heeft u vraagstukken als het gaat om leerlingen met speciale onderwijsbehoeften en wilt u deze leerling ook het beste bieden? Dan bent u bij het expertisecentrum van Orion aan het juiste adres. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gedragsmatig moeilijke leerling, een moeilijk lerende leerling of een langdurig zieke leerling.

 

Graag willen we onze expertise aanbieden. We kunnen advies of begeleiding geven aan een leerling, een leerkracht coachen, een training geven aan een team of een crisisinterventie doen. Ook denken wij graag mee over de zorgcultuur of andere vragen waar u mee zit!

 

Contact

Wanneer u uw school wilt verrijken met expertise vanuit het cluster 3 en/of 4 neem dan contact op met Lieke Rigter. Zij zet zich vanuit ons expertisecentrum in als onze ambassadeur Passend Onderwijs, voor een duurzame samenwerking met andere scholen. Zij kan u ook in contact brengen met de juiste personen binnen Orion. Neem contact met haar op. Comments