Actueel

 • Orion tekent Convenant Aanpak Gezond Gewicht Vanuit de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht is een plan van aanpak opgesteld voor gezonde leefstijl voor kinderen in het speciaal onderwijs.Het convenant is samen met de wethouders Van der Burg (Zorg en Welzijn en Sport) en Kukenheim (Diversiteit, Onderwijs en Jeugd) ondertekend op vrijdag 30 juni jl.
  Geplaatst 19 jul. 2017 11:39 door Jelka Bröcheler
 • 293 diploma's en certificaten! In totaal behaalden de Orion leerlingen dit jaar 293 diploma's en certificaten! Dat mag in de krant! En dat doen we dan natuurlijk ook... aanstaande zaterdag staat het paginagroot op de achterpagina van Parool! Alle leerlingen en alle docenten en ondersteuners die hen hier bij geholpen hebben: van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat! En nu lekker genieten van de vakantie!
  Geplaatst 19 jul. 2017 05:36 door Jelka Bröcheler
 • Eindstand fietsproject 3.512 Euro voor Kika! Onder de naam Team Speciaal Voor hebben leerlingen van de Orion Colleges van 12 tot en met 16 juni meer dan 400 kilometer fietsen en daarmee geld opgehaald voor Kika. Een reis waarin ze Nederland verkennen, heerlijk fietsen en ook nog een goed doel sponsoren. In totaal haalden zij 3.512 Euro op voor Kika met dit geweldige bedrag!Hartelijk dank aan alle sponsoren en natuurlijk bovenal aan de leerlingen en docenten die deze tocht der tochten hebben gerealiseerd!Op de website stellen de leerlingen zichzelf voor èn staat bovendien een geweldig leuk verslag van meester Cees. Klik hier voor de website.
  Geplaatst 19 jul. 2017 04:39 door Jelka Bröcheler
 • Orion leerlingen naar Georgië Op donderdag 20 juli gaat stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) voor het eerst in het vijfjarig bestaan met 13 JDK-jongeren een reis naar het buitenland maken. Stichting JDK zal reizen naar Georgië. De jongeren zullen samen met drie begeleiders tien dagen verblijven in een scouting centrum genaamd International Scout Centre Rustavi (ISCR). De eerste vijf nachten verblijven de jongeren in Rustavi. De dagen daarop zullen de jongeren naar het oosten van Georgië reizen: Camp site Pona. In dit prachtige dorp dat zich tussen de bergen bevindt, zullen de jongeren kamperen. De JDK-jongeren zullen deze tien dagen doorbrengen met 15 Georgische jongeren. Zij zullen in contact komen met elkaars taal, cultuur, tradities, sportactiviteiten, normen en waarden. De JDK ...
  Geplaatst 19 jul. 2017 04:29 door Jelka Bröcheler
 • Jaarverslag 2016 Het jaarverslag 2016 van stichting Orion is gereed. Een aantal belangrijke ontwikkelingen uit 2016 worden hieronder beschreven. Meer weten? Lees verder in het jaarverslag 2016! Passend onderwijsPassend onderwijs en de transitie jeugdzorg waren ook in 2016 de meest bepalende ontwikkelingen voor Orion. In 2015 was dit nog nieuw – bijvoorbeeld door de afsplitsing van cluster 2 scholen en ambulante begeleiding - en zoekend vanuit het Expertisecentrum Orion naar onze nieuwe rol als speciaal onderwijs in het stelsel van passend onderwijs. In 2016 nog evenzeer in ontwikkeling maar ook steviger en stabieler. In verband met dalende leerlingaantallen is er afgelopen jaren steeds sprake geweest van RDDF plaatsingen, een zoektocht naar middelen voor zorgkosten en is in de zomer van 2016 de locatie ...
  Geplaatst 10 jul. 2017 05:06 door Dea Mooij
Berichten 1 - 5 van 215 worden weergegeven. Meer bekijken »