Actueel

 • Een dag uit het leven van Lid Raad van Toezicht Niels van Tent Van lid van de Raad van Toezicht van Orion Niels van Tent is een portret gemaakt door zijn werkgever Ebbinge. Bekijk hier het filmpje en zie hoe een werkdag uit zijn leven er uit ziet.
  Geplaatst door Jelka Bröcheler
 • Samenwerking jeugdhulp, speciaal onderwijs en gemeente Foto: Huib WerschOp 24 mei was er een feestelijk ondertekening van de samenwerking tussen jeugdhulp, het speciaal onderwijs en de gemeente. Deze samenwerking leidt er toe dat er vanaf schooljaar 2018-2019:- vaste specialistische jeugdhulpverleners binnen de school zijn, dichtbij en gemakkelijk te bereiken.- de specialistische jeugdhulp direct beschikbaar is, er is geen verwijzing meer nodig.- de jeugdhulp ondersteunend is aan de doelen die op school zijn vastgesteld; jeugdhulpverleners sluiten aan bij het zorgteam van de school.Meer informatie? Klik hier!
  Geplaatst 5 jun. 2018 08:19 door Jelka Bröcheler
 • Gezocht: Speciale leerkracht voor onze speciale leerlingen Jij en kinderen met ernstige gedragsproblemen?De Gerhardschool is op zoek naar een fulltime leerkracht voor 2018-2019 (m/v). De Gerhardschool is een cluster-4 school voor kinderen (van 4 t/m 12 jaar) met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen.Vanzelfsprekend ben je pabo-gediplomeerd. Ervaring daarentegen is geen must. Veel belangrijker is dat je over de juiste persoonlijkheidskenmerken en motivatie beschikt. Die kunnen we je namelijk niét aanleren. Al het andere wel. Dit gebeurt aan de hand van onze goede interne coaching en begeleiding. Je houdt van een uitdaging!Klik hier en lees meer!
  Geplaatst 26 apr. 2018 07:54 door Jelka Bröcheler
 • Nieuwe bestuurder Stichting Orion In de loop van schooljaar 2018/2019 gaat onze huidige bestuurder Cor de Ruiter onze organisatie verlaten. Na een zorgvuldig wervingsproces heeft de stichting mevrouw Annette van der Poel aangetrokken als nieuwe bestuurder van Orion. Annette van der Poel kent de wereld van onderwijs en zorg én het Amsterdamse netwerk goed. Zij is op dit moment directeur onderwijs bij Altra en heeft daarvoor vele jaren in de jeugdzorg gewerkt. Daarnaast is Annette GZ-psycholoog. Annette draait vanaf het begin van het nieuwe schooljaar mee en begint formeel bij Orion per 1 september 2018. 
  Geplaatst 25 apr. 2018 03:29 door Jelka Bröcheler
 • Vacature AVO groepsleraar/stagebegeleider Orion College Zuid  Ben jij de gedreven, nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.Kom dan bij ons werken op Orion College Zuid!Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.Voor meer informatie klik hier!
  Geplaatst 23 apr. 2018 04:46 door Jelka Bröcheler
Berichten 1 - 5 van 249 worden weergegeven. Meer bekijken »