Actueel

 • Orion College Zuid zoekt docent lichamelijke opvoeding Het Orion College Zuid is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Zuid biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Als docent lichamelijke opvoeding geef je les aan alle leerjaren. Naast de reguliere lessen verzorgen zien we graag dat je in samenwerking met externe partners leuke gastlessen en aanvullende activiteiten verzorgt op het gebied van sport & beweging. Onze jongeren sporten over het algemeen met veel enthousiasme en vanuit sport kun je ook veel met hen bereiken op het gebied van de sociale en emotionele leerdoelen die onze jongeren hebben. Als docent lichamelijke opvoeding maak je deel uit van een team ...
  Geplaatst 19 nov. 2017 11:11 door Jelka Bröcheler
 • Bedankt gemeente Amsterdam! Het speciaal onderwijs in Amsterdam is Antoinette en haar collega's bijzonder dankbaar voor de transparante, zakelijke én betrokken manier waarop de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor goede onderwijshuisvesting is ingevuld! Daarom dit prachtige bordje in de sluis tussen Drostenburg en Orion College Drostenburg.
  Geplaatst 15 nov. 2017 08:51 door Jelka Bröcheler
 • Kom 23 november naar de informatiemiddag 'Autisme in andere culturen' Op 23 november van 12 - 14 uur organiseert de Van Det een informatiemiddag voor ouders en ander belangstellenden over autisme in andere culturen. Sprekers zijn Birsen Başar (auteur en ervaringsdeskundige) en Laura Wiskerke (gedragsdeskundige/zorgcoördinator Van Detschool).Birsen Başar, zelf van Turks-Nederlandse komaf en met autisme gediagnosticeerd, vertelt over haar eigen levenservaringen en over het onderzoek dat zij heeft gedaan naar hoe autisme in andere culturen wordt beleefd. Hieruit is een boek voortgekomen: Autisme in andere culturen. Gedurende de middag zijn ouders en hulpverleners en andere geïnteresseerden van harte welkom om de presentatie bij te wonen en vragen te kunnen stellen aan Birsen en Laura. Adres: Van Detschool - IJsbaanpad 7 - AmsterdamAanmelden via: vandetschool@orion.nlKlik hier voor ...
  Geplaatst 1 nov. 2017 04:40 door Jelka Bröcheler
 • Vacature Orion College Zuid Orion College Zuid - voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen - is op zoek naar een fulltime AVO groepsleraar/stagebegeleider.Ben jij de kanjer die wij zoeken? Neem dan direct contact op!Klik hier voor meer informatie!
  Geplaatst 25 okt. 2017 01:26 door Jelka Bröcheler
 • Beroemd! Wederom een erg mooi blog bericht van Jenny de Leth (moeder van Brenda - leerlinge van Drostenburg). Dit keer over de reacties op haar blog en haar drijfveer om te schrijven.Klik hier om het bericht te lezen.
  Geplaatst 21 sep. 2017 06:19 door Jelka Bröcheler
Berichten 1 - 5 van 222 worden weergegeven. Meer bekijken »