Actueel

 • Vacature directeur Orion College Drostenburg Ben jij de nieuwe directeur die wij zoeken voor Orion College Drostenburg? Op deze Amsterdamse school voor voortgezet speciaal onderwijs zitten ruim 250 leerlingen die Praktijkonderwijs, VMBO of HAVO volgen en extra ondersteuning nodig hebben. De leerlingen hebben een lichamelijke beperking, een chronische ziekte of een internaliserend gedragsprobleem. De school is volop in beweging om alle leerlingen een passend aanbod te blijven bieden. Een geweldige uitdaging op een school met een deskundig en betrokken team dat een intensieve samenwerking heeft met externe (jeugdhulp-) professionals. Dus aarzel niet! Klik hier voor meer informatie.
  Geplaatst 1 apr. 2019 04:18 door Jelka Bröcheler
 • Kom een kijkje nemen op onze scholen! In de week van 1 april en in de week van 7 oktober stellen de Orion scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs hun deuren open voor belangstellende onderwijsprofessionals. Je bent van harte welkom om te komen. Meld je aan via deze link. De scholen sturen je vervolgens een bericht met de exacte tijden en het programma.Bekijk hier de flyer met de data waarop je op iedere school terecht kunt.
  Geplaatst 21 mrt. 2019 02:30 door Jelka Bröcheler
 • Traumasensitief onderwijs In Nederland is de kennis op gebied van Traumasensitief Onderwijs nog gering. Orion heeft een voortrekkersrol bij het ontwikkelen van Traumasensitief Onderwijs en de implementatie op de eigen scholen. Naast een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende (trauma)problematiek binnen de eigen populatie (onderzoeksproject Target 4), ging in november 2018 het onderzoeksproject “Traumasensitief Onderwijs: implementatie van een traumasensitief klimaat in scholen door professionalisering van leerkrachten” van start.Meer lezen? Klik hier!
  Geplaatst 28 feb. 2019 05:47 door Jelka Bröcheler
 • Gemeente Amsterdam | Interview Annette van der Poel In de nieuwsbrief Onderwijs van gemeente Amsterdam stond een interview met Annette van der Poel.Annette van der Poel is de nieuwe bestuurder van Orion. Zij volgde recent Cor de Ruiter op. Van origine is Annette GZ psycholoog, en lange tijd werkzaam in de specialistische Jeugdzorg. Ze begeleidde jongeren met een justitieel verleden. Altijd met het doel om ze weer terug te krijgen in de samenleving.Lees hier het hele interview
  Geplaatst 12 feb. 2019 08:11 door Jorinde Boon
 • Nieuwe blog posts Er staan weer een aantal nieuwe ervaringsverhalen van meester Cees en moeder Jenny online. (Open dit nieuwsbericht en) klik hier om de blog's te lezen.
  Geplaatst 12 feb. 2019 07:58 door Jorinde Boon
Berichten 1 - 5 van 267 worden weergegeven. Meer bekijken »