Actueel

 • Pijn van een moeder Op ons blog weer twee mooie berichten van Jenny de Leth - mama van Drostenburg leerling Brenda. Klik hier om de berichten te lezen!
  Geplaatst 28 mrt. 2017 06:14 door Jelka Bröcheler
 • Vindingrijke groepsleerkracht gezocht! Ben jij de creatieve, oplossingsgerichte, gestructureerde leerkracht die affiniteit heeft met leerlingen die naast hun verstandelijke beperking vaak secundaire beperkingen kennen op het gebied van spraak-taal, sociale vaardigheden, praktische redzaamheid en gedrag? Lees dan bijgaande vacature snel verder!De Van Koetsveldschool - speciaal onderwijs cluster 3 - heeft een vacature voor een leerkracht (0,4 fte., 16 uur), bij voorkeur op maandag en dinsdag.De vacature is ontstaan voor de aanvangsgroep met ingang van 1 mei 2017 of zoveel eerder als mogelijk.
  Geplaatst 6 mrt. 2017 12:28 door Jelka Bröcheler
 • "Op weg naar de 22e eeuw"; Jaarplan en begroting 2017 vastgesteld Het jaarplan en de begroting 2017 "Op weg naar de 22e eeuw" is 31 januari vastgesteld na goedkeuring van de Raad van Toezicht en instemming van de GMR.Orion gaat onverminderd door met het verstevigen van haar positie binnen passend onderwijs, zowel inhoudelijk als financieel. Financieel gezien is het een gegeven dat Orion 2016 zoals begroot met een verlies afsluit. En we verwachten dat dat ook in 2017 het geval zal zijn. Dat betekent dat het nu echt cruciaal wordt wat de samenwerkingsverbanden en gemeenten over hebben voor het op peil houden van omvang en kwaliteit van het speciaal onderwijs. Van cruciaal belang is ook dat de aanbesteding van de jeugdzorg door de gemeente leidt tot voldoende aanbod van zorgaanbieders ...
  Geplaatst 7 feb. 2017 04:59 door Dea Mooij
 • Vacature Van Koetsveldschool Vanaf 01-03-2017 zoeken wij een enthousiaste collega voor de Van Koetsveldschool.Op de Van Koetsveldschool wordt onderwijs, ondersteuning en zorg geboden aan leerlingen met een (ernstige) verstandelijke beperking en leerlingen met een ernstig meervoudige (niet motorische) beperking. De school heeft voor deze leerlingen een breed onderwijsaanbod. De vacature betreft een fulltime baan voor een leerkracht voor de groep ernstig meervoudig beperkte leerlingen. Deze leerlingen hebben naast een IQ <35 een gedragsstoornis, zoals ADHD of autisme / PDD-NOS. Onze EMB groep heeft 8 leerlingen. De leerlingen in deze EMB groep hebben naast een (zeer-) lage cognitie, ook een gedragsstoornis, zoals ADHD of autisme / PDD-NOS.Klik hier voor meer informatie.
  Geplaatst 4 feb. 2017 08:00 door Jelka Bröcheler
 • Orion Hoogvliegers Zaterdag 28 januari zijn wij met de leerlingen, hun ouders en broertjes/zusjes van Orion Noord naar het CAE-gebouw geweest in Hoofddorp. Het CAE is een commercieel bedrijf waar piloten hun herregistratie kunnen behalen. Stichting Hoogvliegers organiseert activiteiten voor leerlingen. Wij  zijn dit jaar één van de gelukkigen die aan een dergelijke activiteit mogen meedoen. Onze  leerlingen en hun gezin hebben kunnen ervaren hoe het is om een piloot te zijn. Bij de functie van piloot hoort o.a. het besturen van een vliegtuig en ook dát hebben zij mogen ervaren in een flight simulator.De leerlingen hebben kennis kunnen opdoen over een vliegtuig; motorisch, maar ook over wat zij zouden kunnen doen bij een noodgeval. Zij hebben veel ...
  Geplaatst 31 jan. 2017 01:05 door Jelka Bröcheler
Berichten 1 - 5 van 195 worden weergegeven. Meer bekijken »