Actueel

 • Hoera! Nog 2 Orion scholen Excellent! De Gerhardschool en Orion College Noord hebben vandaag het predicaat Excellente School ontvangen van het Ministerie van OCW. De Mr. de Jonghschool ontving vorig jaar al datzelfde predicaat.De Gerhardschool voor zeer gedragsmoeilijke leerlingen is niet alleen de Gezondste School van Amsterdam, maar heeft nu ook het predicaat Excellente school gekregen voor de periode 2016-2018. In het geval van de Gerhardschool staat dit predicaat voor: 1. hoogwaardig onderwijs en 2. duurzame schoolontwikkeling. Klik hier voor het juryrapport.Orion College Noord - voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende leerlingen - heeft ook voor de periode 2016-2018 het predicaat Excellente school gekregen. Met dit predicaat wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij gewoon speciaal is in ...
  Geplaatst door Jelka Bröcheler
 • Orion leerling genomineerd voor 'Amsterdammertje van het jaar'! Supertrots zijn wij! Leerling van Orion College Zuid Jemairo is genomineerd voor 'Amsterdammertje van het jaar'! Op de site Stadmakertjes staat waarom:Een hele bijzondere & fanatieke vrijwilliger op ‘t Landje, een bouwspeelplaats met een combinatie van huttenbouw, paarden, sport- en knutselactiviteiten. Jemairo is altijd op ’t Landje te vinden om de paarden te verzorgen, paardrijles te geven en de kinderen te helpen met het bouwen van hutten. Ook maakt hij vaak het eten op zondag voor kinderen en personeel. In oktober van dit jaar heeft het Landje te maken gehad met een dreigende sluiting omdat er bezuinigd moest worden. Jemairo is toen volop in actie gekomen, om ‘zijn’ Landje te redden!
  Geplaatst 23 dec. 2016 07:37 door Jelka Bröcheler
 • Vacature groepsleerkracht MG-groep Drostenburg is op zoek naar een groepsleerkracht voor een middenbouw MG-groep. De leerlingen in deze MG groep hebben naast een (zeer-) lage cognitie, ook een lichamelijke of medische problematiek. Daarnaast hebben zij vaak secundaire problemen op het gebied van spraak etc. Het werken met deze leerlingen vraagt derhalve om niet alledaagse en specifieke competenties van de leerkracht. Meer informatie? Klik hier!
  Geplaatst 23 dec. 2016 05:02 door Jelka Bröcheler
 • Gerhardschool nog gezonder! Alle Orion scholen zijn natuurlijk heel gezond bezig, maar de Gerhardschool spant de kroon! Vandaag behaalden ze het vijfde van de zeven certificaten van De Gezonde School. Daarmee - waren ze al en - zijn ze de gezondste school van Amsterdam.
  Geplaatst 20 dec. 2016 02:46 door Jelka Bröcheler
 • Fijne feestdagen! Alle leerlingen en medewerkers van Stichting Orion wensen je hele fijne feestdagen en een heel speciaal 2017!
  Geplaatst 19 dec. 2016 01:53 door Jelka Bröcheler
Berichten 1 - 5 van 189 worden weergegeven. Meer bekijken »