Actueel

 • Seksuele vorming ZML leerlingen De Van Koetsveldschool geeft sinds 2010 seksuele vorming aan de leerlingen van 4 t/m 12 jaar. ‘Wij willen onze leerlingen weerbaar de wereld insturen en daarin speelt seksuele vorming een belangrijke rol’ vertelt Sonja Brilman, ZML specialist. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?We werken aan de hand van de leerdoelen uit de leerlijn en combineren in het lesgeven de katernen uit ‘Relaties en Seksualiteit’ met prentenboeken en concreet materiaal.We geven les vanaf de jongste groepen en daar beginnen we met lichaamsbeleving en bewustzijn.Je begint dan eigenlijk heel klein met bijvoorbeeld grenzen aangeven: wat wil je wel en wat niet. We leren de allerjongsten daar woorden aan te geven (nee!).Klik hier om meer te ...
  Geplaatst 22 mei 2017 13:09 door Jelka Bröcheler
 • Nieuw blog: Reis met liefde De moeder van Drostenburg leerlinge Brenda heeft een nieuw blog geschreven over de bijzondere mensen die op je pad komen als je een kind hebt met een beperking. Klik hier om het blog te lezen!
  Geplaatst 10 mei 2017 02:38 door Jelka Bröcheler
 • Verrijkte stage Samen met MAS Dienstverleners zijn we een verrijkte stage gestart ‘De Verrijking’. In deze stage krijgen de leerlingen na een intensieve periode waarin hard wordt gewerkt aan hun werknemersvaardigheden een vast contract bij MAS Dienstverleners.Alle leerlingen hebben aan het einde van het traject hun diploma SVS Schoonmaak, maar dat wil niet zeggen dat ze ook altijd in de schoonmaak aan de slag gaan. Er wordt gekeken naar wat ze willen en wat bij ze past. Zo hebben we een leerlingen die inmiddels werken in de horeca, logistiek en ook in de schoonmaak.Bekijk het filmpje dat we van deze verrijkte stage hebben gemaakt.MAS is genomineerd als Noord-Hollands bedrijf van het jaar. Stem op hen! 
  Geplaatst 3 mei 2017 00:23 door Jelka Bröcheler
 • Kom naar de Vrijheidslunch op Orion College Zuidoost Boy EkuryOp 5 mei presenteren leerlingen van het Orion College Zuidoost een vrijheidslunch in het CEC gebouw aan de Bijlmerdreef. Voorafgaand aan de lunch vindt de Madurolezing plaats en zal de gevolmachtigde minister van Aruba spreken. Dit jaar staat de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury centraal. Ook is er ruimte voor debat, muziek, dans en een DJ!Kom je ook? Meld je aan!Meer informatie? Klik hier!
  Geplaatst 2 mei 2017 09:37 door Jelka Bröcheler
 • Van Goedveldschool Op de Van Koetsveldschool vieren ze n.a.v. het bezoek van de Inspectie van het Onderwijs dat ze GOED zijn. Deze week zijn ze daarom voor even de Van GOEDveldschool! 
  Geplaatst 2 mei 2017 09:24 door Jelka Bröcheler
Berichten 1 - 5 van 202 worden weergegeven. Meer bekijken »