Wethouder opent Orion College Drostenburg

Geplaatst 16 jan. 2018 08:25 door Jelka Bröcheler
Onder toeziend oog van schooldirecteur Ellen Starke en de leerlingenraad van Orion College Drostenburg opende Simone Kukenheim - Wethouder Onderwijs Gemeente Amsterdam - officieel de nieuwe school. Orion College Drostenburg - voortgezet speciaal onderwijs - in Amsterdam Zuidoost biedt praktijk tot en met havo onderwijs aan langdurig zieke kinderen en/of leerlingen met een lichamelijke beperking en/of leerlingen met een internaliserende gedragsstoornis.

Na ruim tien jaar aan de Zekeringstraat gezeten te hebben in Amsterdam-West, heeft Orion College Drostenburg een prachtig nieuw schoolgebouw in Amsterdam-Zuidoost. In het pand is rekening gehouden met de faciliteiten die nodig zijn voor de leerlingen. Denk hierbij aan aparte groepen voor angstige leerlingen en leerlingen met een autisme spectrum stoornis, verpleging, rolstoeltoegankelijkheid en een eigen gymvoorziening. De school is specialist in onderwijs op maat en heeft ook daar ook technologische voorzieningen voor.

Met deze nieuwe school kan Orion College Drostenburg haar leerlingen nog beter voorbereiden op hun plekje in de maatschappij.

Comments