Wensen gaan in vervulling....

Geplaatst 11 sep. 2015 05:22 door Jelka Bröcheler
Wat als je een ernstige ziekte hebt of een beperking hebt waardoor je heel veel dingen niet kunt? Drostenburg is een Amsterdamse school voor deze leerlingen. Dit jaar organiseert de school voor de vijfde keer een evenement waar ze alles op alles zetten om voor hun leerlingen een droom in vervulling te laten gaan 'Drostenburg wenst'. Zo wenste Angelo dat hij een papegaai op zijn arm mocht hebben en Sterre dat haar behandelaar voor altijd haar behandelaar blijft. Casper wilde graag Superman ontmoeten en zo waren er vele grote en kleine wensen die op een bijzondere manier vervuld werden.  

Hoe gaat dat in zijn werk?
Alle kinderen mogen een wens indienen en vervolgens wordt gekeken of het mogelijk is die wens in vervulling te laten gaan. Met behulp van alle personeelsleden, ouders, familie en nog heel veel vrijwilligers worden zo veel mogelijk dromen waargemaakt. En dat niet alleen: alle leerlingen kunnen meegenieten van elkaars dromen en wensen.

De dag zelf
Op vrijdag 11 september waren er brandweermannen, politieagenten, grote voertuigen, luxe diners met de klas, aquabubbels, en nog veel meer.. zo was er bijvoorbeeld ook een verrassingsoptreden van Kenny B. en van Yes-R. 

Drostenburg school èn zorg
Drostenburg in Amsterdam is een school voor leerlingen van 4-18 jaar met een lichamelijke- of een meervoudige handicap en/of met een chronische ziekte. Onder één dak werken Stichting Orion, Reade en Happy2Move nauw samen. Openbaar onderwijs en zorg wordt integraal aangeboden zodat kinderen en jongeren (en hun ouders) zo min mogelijk belast worden en de behandeling zo veel mogelijk aansluit bij het dagelijks leven.


Een foto-impressie; ik wens dat ik... 

    
Een ritje op een motor kan maken...              Een brandweerman ben...     
Superman mag ontmoeten...                     Zo beroemd als Yes-R was...


Comments