Wat te doen met een (pre)puber met ADHD?

Geplaatst 30 jan. 2014 03:16 door Jelka Bröcheler
adhd
Kinderen met ADHD hebben vaak moeite met regelfuncties. Deze 'executieve' functies zorgen er juist voor dat je je gedrag beter kunt sturen en zelfstandig, beheerst en doelgericht kunt functioneren. Als kinderen ouder worden, worden de problemen en gevolgen vaak groter. 

Hoe begeleid je een (pre)puber met ADHD bij de ontwikkeling van deze executieve functies? Thuis en in de klas?

Op woensdag 12 februari is er op Drostenburg 1 in Amsterdam een gratis thema bijeenkomst van Balans - de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met een leer- en/of gedragsstoornis, zoals ADHD, dyslexie, Asperger en PDD-NOS. Spreekster is drs. Esther ten Brink, schrijfster van verschillende boeken over ADHD voor ouders, behandelaars en leerkrachten (zojuist verschenen: Een nieuwe koers. Effectieve aansturing van kinderen met ADHD in het basis- en voortgezet onderwijs, samen met M. Hinfelaar) en werkzaam als psychotherapeute/gedragstherapeute bij Lucertis, Kinder- en jeugdpsychiatrie in Zaandam.'

De bijeenkomst is een initiatief van Oudervereniging Balans - De landelijke vereniging voor ouders van kinderen met een leer- en/of gedragsstoornis, zoals ADHD, dyslexie, Asperger en PDD-NOS.

Alle informatie over de thema-avond - ook hoe u zich kunt aanmelden, leest u in de bijlage. 

Of u nu ouder, leerkracht, behandelaar of anderszins geïnteresseerde bent... U bent van harte welkom!

balans


Comments