Thematische ouderavond Autisme 3 november

Geplaatst 24 sep. 2015 03:25 door Jelka Bröcheler
Afbeeldingsresultaat voor autismeOp dinsdag 3 november van 19.00 - 21.00 uur vindt op de Van Detschool de thematische ouderavond voor alle ouders met een leerling op één van de Orion scholen plaats. De bijeenkomst staat uiteraard ook open voor andere geïnteresseerden. 

Wanneer? 
Dinsdag 3 november - van 19.00 - 21.00 uur

Waar? 
Van Detschool - IJsbaanpad 7 - Amsterdam

Voor wie? 
Voor ouders met kinderen met autisme, maar ook voor ouders met kinderen die geen ‘officiële diagnose’ hebben maar die wel graag tips en trucs zouden willen hebben over de omgang met hun kinderen.

Hoe ziet de avond er uit? 
Er zijn 3 workshops. U kunt 2 workshops na elkaar volgen. Voor ieder wat wils!

Doel van de avond? 
School en ouders en ook ouders onderling gaan in gesprek over het gedrag van hun kind(eren). Hoe gaan we daar op school mee om? Hoe doet u dat thuis? Wat kunnen we van elkaar leren? Hoe kunnen we elkaar versterken?

Na een korte introductie kunt u twee workshops na elkaar volgen. Keuze uit:

Tips en trucs
Het creëren van een veilige omgeving met veel structuur is heel belangrijk. Hoe ziet die er uit? Wat moet u doen en vooral niet doen als u een kind heeft met autisme of autistische gedragskenmerken?

Leerlingen met autisme; verwachtingen, voortgezet onderwijs en toekomst
Wat kunt u als ouder verwachten van uw kind met autisme? Hoe ziet de toekomst er uit?

Pivotal Respons Treatment
Verminder gedragsproblemen en verbeter de sociale en communicatieve vaardigheden van autistische kinderen. PRT is een ouder-educatie model waarbij plezier in contact centraal staat en de interesses van het kind het uitgangspunt zijn.

Meer informatie en aanmelden het algemene e-mailadres van de school van uw kind of via: 020-3460340 of organisatie@orion.nl


Ċ
Jelka Bröcheler,
24 sep. 2015 03:25
Comments