Spannende examentijd begonnen... Orion op NU.nl

Geplaatst 12 mei 2015 07:00 door Jelka Bröcheler
In het kader van de examens werd docent van Orion College West geïnterviewd over het vmbo-examen nask

Onderstaand een letterlijke quote van het artikel van Nu.nl - gepubliceerd: 11 mei 2015 17:42
Ruim 12.000 leerlingen van vmbo-gl/tl maakten vanmiddag het examen Nask 2, het scheikundegedeelte van het vak. Voor de meeste vmbo-scholieren voldeed het examen aan de verwachtingen.

"Je kon bijna alles opzoeken in de Binas, het was echt heel makkelijk", vertelt Luigi Maria opgelucht. "Het waren bijna vijftig vragen en ik heb er wel tien kunnen opzoeken zonder verder na te denken. Ook de andere vragen vond ik niet echt ingewikkeld. Mijn hele klas was ruim op tijd klaar."

Scholier Teun Mensink wist zijn hoofd koel te houden. "Het begon meteen slecht. Bij de eerste vraag liep ik al vast. Toen kreeg ik het even benauwd. Gelukkig was dat meteen de moeilijkste als je het mij vraagt. Op drie vragen na wist ik alles."

Vmbo'er Carlijn Kamerbeek had iets meer moeite met het examen. "Het was wel zoals ik had verwacht, maar toen ik over de helft was vond ik het steeds moeilijker worden. Ik moet eerlijk toegeven dat het niet écht ingewikkeld was."
Basiskennis

Docent Bart Timmermans van het Orion College in Amsterdam sluit zich aan bij de scholieren. "Toen ik het examen zag, dacht ik meteen dat de leerlingen er blij mee zouden zijn. Veel vragen waren direct te vinden in je Binas. Wel vond ik het jammer dat er weinig basiskennis gevraagd werd. Wat mij betreft had dat wel wat meer gemogen."

Ook het LAKS merkt dat veel leerlingen tevreden zijn over het examen. "We krijgen altijd wel wat klachten binnen, maar tot nu toe zijn het er erg weinig. We horen eigenlijk vooral dat het goed te doen was", aldus klachtencoördinator Benedicta Badu.

Door: NU.nl/Scholieren.com/Moïra van Sas
Comments