Prinses Margriet bij officiële opening Drostenburg

Geplaatst 13 feb. 2013 12:02 door St. Orion   [ 25 mrt. 2013 08:45 bijgewerkt door d.krijger@orion.nl ]
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opende maandagmiddag 25 maart gebouw Drostenburg, expertisecentrum voor speciaal onderwijs en revalidatie in Amsterdam. In de nieuwbouw van het centrum zijn de Mytylschool Amsterdam, de Noteboomschool en Reade Revalidatie gevestigd. Een uniek concept waarbij openbaar speciaal onderwijs en medisch specialistische revalidatie integraal plaatsvinden onder één dak.

 

Hiervoor is een nieuwe locatie gebouwd in Amsterdam Zuidoost. De nieuwbouw krijgt de naam ‘Drostenburg’ en is voorzien van verschillende mogelijkheden voor behandeling en onderzoek. In het gebouw is ook ruimte gemaakt voor een zwembad en een looplaboratorium, een snoezelkamer, mediatheek, een Computer Advies Team om ICT-middelen bij leerlingen ‘aan te meten’ bijvoorbeeld om leerlingen die niet kunnen praten toch te kunnen laten communiceren en een veilige binnenspeelplaats

 


Rondleiding

De prinses werd ontvangen door mevrouw Sweet, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, de heer Hilhorst, wethouder Amsterdam en twee leerlingen. Vervolgens leidde Jack Deen, directeur van de Mytylschool en de Noteboomschool, de prinses door de school. Tevens kreeg de prinses uitleg over de samenwerking van Leo Bostelaar, clusterhoofd scholen van Reade. 


Verbinding

In de aula heeft de prinses samen met vier leerlingen de samenwerking gesymboliseerd door twee linten met elkaar te verbinden. Daarmee was ‘Drostenburg’ officieel open. De prinses nam aansluitend de tijd om met ouders en medewerkers te praten over de leerlijn Handicapbeleving. 


 

Kinderen minder belast

Stichting Orion en Reade bieden samen in Drostenburg speciaal onderwijs en revalidatie aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een lichamelijke- of een meervoudige handicap en/of met een chronische ziekte. Door deze samenwerking kunnen de revalidatiebehandelingen in het dagprogramma van de leerling worden opgenomen. De leerlingen (en hun ouders of verzorgers) worden hierdoor in hun dagelijks leven zo min mogelijk belast, omdat onderwijs en zorg naadloos op elkaar zijn afgestemd. Ook zijn twee gespecialiseerde kinderbehandelteams van Reade in de nieuwbouw gevestigd.

 

Samenwerking

Stichting Orion, waar de Mytylschool Amsterdam en de Noteboomschool onderdeel van zijn, werkt al geruime tijd succesvol samen met Reade op verschillende locaties in Amsterdam. De ambitie is om meer samenwerkingspartners rondom de doelgroep op de locatie Drostenburg samen te brengen.

 

Voor meer informatie: d.krijger@orion.nl of via 06 - 41496627.


Comments