Orion op het NOS journaal

Geplaatst 10 nov. 2014 01:53 door Jelka Bröcheler   [ 13 nov. 2014 00:19 bijgewerkt ]
Zondagavond was er een groep van de Drostenburg te zien in een item over Social Media en jongeren met een verstandelijke beperking.
Stichting Orion pleit voor aangepast lesmateriaal voor deze doelgroep. Het onderzoek van Kennisnet laat duidelijk zien dat lesmateriaal voor onze leerlingen dringend nodig is. Er is op dit moment niks voor hen voorhanden. Lesmateriaal uit het regulier onderwijs voldoet echter niet.

Voor wie het item terug wil kijken: NOS Journaal - het item start op 11.39 minuten.
Vervolgens op maandagochtend op Radio1 een interview met de leerkracht en de leerlingen van Drostenburg. Ook op Radio1 een interview met Cor de Ruiter - het item start op 45.17. 

Meer informatie over het onderwerp in de Volkskrant. Natuurlijk ook op Kennisnet. Lees hier het volledige onderzoeksrapport van Kennisnet.

Merijn Bartman - werkzaam op Drostenburg en social media expert van Orion - is nauw betrokken bij het onderzoek van Kennisnet. Als expert vanuit ons onderwijs nam zij deel aan de expert sessie met 20 professionals georganiseerd door Kennisnet op 2 juli in samenwerking met Bureau Jeugd en Media waarin zij vertelden over hun ervaringen.

Tevens werd Cor de Ruiter - net als Paul Willems van Amerpoort - geïnterviewd. In het onderzoeksrapport kun je hun pleidooien lezen.
Comments