Orion leerlingen fietsen voor KIKA

Geplaatst 13 apr. 2017 03:10 door Jelka Bröcheler   [ 13 apr. 2017 10:53 bijgewerkt ]

Van alle Orion Colleges stappen leerlingen op de fiets voor hun 'tocht der tochten'. Allemaal leerlingen uit het speciaal onderwijs die vaak Amsterdam niet uit zijn geweest gaan Nederland verkennen èn geld inzamelen voor een goed doel, KIKA.  Ze starten op maandag 12 juni.

Onderstaand het verhaal bij deze actie van Frank Docter:
Ik ben leraar Mens en Maatschappij en ICT op Orion College Zuidoost een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Amsterdam.

Op mijn school zitten allemaal leerlingen met een lage cognitie uit de Amsterdamse Bijlmer. Ik vind het zo jammer dat mijn leerlingen eigenlijk nooit Amsterdam uit komen. Sterker nog: ze komen meestal niet eens uit hun eigen wijk. Ik wil ze daarom heel graag Nederland laten zien en ervaren.
Daarom heb ik het plan opgevat om met ze een fietstocht door Noord-Holland te maken. En dat niet alleen: ze gaan zich inzetten voor een goed doel waar ze zelf affiniteit mee hebben: Kika.

Ik heb de andere scholen voor voortgezet speciaal onderwijs - leerlingen met gedragsproblematiek, een fysieke beperking, een chronische ziekte, en/of lage cognitie - binnen onze stichting benaderd en daarnaast ben ik op zoek gegaan naar sponsoren.

We gaan met 8 leerlingen en 6 begeleidende docenten van 12 t/m 15 juni vanuit Amsterdam naar Enkhuizen vervolgens naar Dronten. Dan naar Almere en van daaruit weer terug naar Amsterdam.

Inmiddels zijn we hard aan het trainen - we trainen iedere woensdag van 13.00 - 14.00 uur bij Palestra Sports in Amsterdam-West (ook een sponsor!).

We hebben sponsors gevonden voor de fietsen, de fietskleding, het eten voor onderweg. Nu alleen de overnachtingen nog...

Wij - de leerlingen, leerkrachten en ikzelf, zouden het erg leuk vinden als jullie aandacht zouden besteden aan deze bijzondere toch of ons willen sponsoren! Dat kan met een vast bedrag. Je kunt een leerling of leerkracht sponsoren of het project als geheel.

Meer lezen? Klik hier voor de website van Team Speciaal Voor!

Comments