Orion in de Vives

Geplaatst 15 mei 2014 00:54 door Jelka Bröcheler   [ 15 mei 2014 01:04 bijgewerkt ]
In de Vives (blad voor onderwijs innovaties en ICT), uitgave 140 - mei 2014 - staat op pagina 36 en 37 een prachtig interview met docenten Luis Croes, Sharon Berkhout en Frank Honkoop over het Orion Adobe Youth Voices project. 

De scholen van Stichting Orion zijn de enige Nederlandse scholen die meedoen en wereldwijd de enige scholen voor speciaal onderwijs die participeren in dit project. Uitgangspunt is: Als we de methode nu eens loslaten en veel meer denken vanuit het kind, dan kunnen we zo veel meer bereiken.

Adobe Youth Voices is een wereldwijd online platform waarmee Adobe kinderen 'een stem' wil geven. Met de software die de scholen in het project ontvangen, kunnen de kinderen fotoverhalen muziekvideo's en andere vormen van visuele storytelling maken. Daarmee kunnen ze aan de deelnemende landen laten zien wat hen bezig houdt. Het is prachtig om te zien hoe ze hiermee omgaan. Hoeveel plezier ze krijgen in het leren en zelf vertrouwen.  Allemaal positieve elementen die het leren een positieve impuls geven.

Ċ
Jelka Bröcheler,
15 mei 2014 00:54
Comments