Onderwijsevent 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'

Geplaatst 21 jan. 2019 01:46 door Jelka Bröcheler

Op
woensdag 13 maart 2019 vindt HET speciaal onderwijs event in Amsterdam plaats!

Dit event wordt georganiseerd door De Bascule PI scholen, Stichting Kolom, Stichting Altra, Stichting Viertaal, Stichting Orion, Samenwerkingsverbanden PO en VO Amsterdam-Diemen en Gemeente Amsterdam.

Het thema van ons speciaal onderwijs event is:

 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'.


Binnen dit thema komen gedurende de dag de volgende vragen aan bod:

  • Wat heeft de leerling hiervoor nodig?

  • Wat betekent dat voor wat de school te doen heeft?

  • Wat is er nodig in de samenwerking binnen het netwerk?

De middag starten we met een panelgesprek onder leiding van Steven Pont. De Amsterdamse Wethouder Onderwijs en Jeugd Marjolein Moorman is één van de deelnemers aan het panelgesprek.

Naast workshops en presentaties zijn er een aantal bekende sprekers die een gastcollege zullen verzorgen. Dat zijn: hoogleraar in de pedagogiek Micha de Winter en zeiler Rolf Schrama.


We sluiten af met de spreker Ruud Veltenaar. Hij is filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat. We hebben hem gevraagd vanwege zijn kijk op de toekomst van het onderwijs en de rol van het netwerk in de samenleving.


Deelname aan het event is kosteloos. Locatie is Theater de Meervaart. Inloop vanaf 12.00 uur - broodjes staan klaar!Aanmelden en programma via onderstaande link www.speciaalonderwijsevent.nl  


Comments