Mr. de Jonghschool excellent!

Geplaatst 19 jan. 2016 04:18 door Jelka Bröcheler


Wethouder Kukenheim feliciteert de Mr de Jongschool: enige Excellente school in Noord Holland voor zeer gedragsmoeilijke leerlingen!


Amsterdam 18 januari 2016 – Wethouder van Onderwijs, Jeugd, Diversiteit en Stadsdeel Oost, Simone Kukenheim feliciteerde vanochtend het team van de Mr. de Jonghschool. Deze school voor zeer gedragsmoeilijke leerlingen ontving vandaag voor de periode 2015-2017 het predicaat Excellente school. Met dit predicaat wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij “gewoon speciaal is in heel goed onderwijs”. Bijzonder is dat de school excellent is op de kern van haar onderwijs: pedagogisch klimaat, coaching en begeleiding en kwaliteitszorg.
Werken aan kwaliteit loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, veiligheid en bovenal leerplezier. Belemmerende factoren als stoornis, achtergrond en IQ zijn voor de school geen excuus. We zorgen er voor dat onze leerlingen een didactische en sociaal-emotionele inhaalslag maken en goed voorbereid richting het middelbaar onderwijs gaan. Met het verkrijgen van het predicaat Excellente school behoort onze school tot de selecte groep scholen die bijzonder goede kwaliteit biedt aan haar leerlingen. Daar zijn we heel trots op!

Directeur Dirk Koops is bijzonder trots op zijn team dat grotendeels zelf opgeleid en gecoacht is tot het excellente niveau. ‘De kracht zit hem in ons team dat van elkaar leert en elkaar versterkt. De school kijkt naar de talenten, wensen, maar natuurlijk ook naar je ontwikkelpunten. Zo hebben we de beste en meest tevreden mensen voor de klas staan.’ Meer weten? Kijk eens naar het filmpje van Leraar 24

Dirk Koops geniet van zijn Excellente Orion school en daagt andere scholen uit om ook voor het predicaat Excellent te gaan. Het zorgt voor positieve gedrevenheid onder het team en een spanning waar je van kunt genieten.

Expertisecentrum


Het werken aan kwaliteit en opbrengsten staat niet op zich. De Mr. de Jonghschool behoort tot Stichting Orion. Binnen de stichting wordt planmatig gewerkt aan kwaliteit in brede zin voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften. Deze kennis wordt stichting-breed uitgedragen via het Expertisecentrum. Hiermee zetten alle scholen hun deuren open om hun expertise van school tot school aan te bieden aan scholen, teams, leerkrachten, professionals in onderwijs en zorg en uiteraard ook aan ouders en leerlingen.

Excellente school


Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Met het predicaat Excellente School krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen. Het predicaat verkrijgen scholen door zich aan te melden bij de jury van onderwijsexperts. De jury beslist vervolgens welke scholen het predicaat verkrijgen op basis van analyse, aangeleverde stukken, een presentatie van de school en observaties in de praktijk.
Comments