Mookie bijna Amsterdammertje van het jaar...

Geplaatst 13 jan. 2015 05:41 door Jelka Bröcheler
Gisteravond zijn in de Amsterdamse Stadsschouwburg de winnaars van de verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar 2014 bekendgemaakt door burgemeester Van der Laan. De verkiezing voor bijzondere, kleine Amsterdamse helden werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Een van onze leerlingen, Mookie Rowenshell Saluna, van Drostenburg, stond in de finale van deze verkiezing! 

'Waar hij kan helpt Mookie altijd', zo schreef de directrice van jeugdtheaterschool Zuid-Oost, die hem nomineerde voor de prijs vanwege zijn bijdrage aan de verschillende benefietactiviteiten van de jeugdtheaterschool. Ondanks zijn ziekte, Mookie heeft de bloedziekte sikkelcel, staat hij altijd klaar om zijn talent in te zetten voor de goede zaak. Mookie is daarnaast ook nog jeugdambassadeur van Stichting Opkikker. Om die redenen verdiende hij volgens de jury een plaats in de finale. Uit alle 59 ingezonden Amsterdammertjes werd door de jury de 10 finalisten en de winnaars gekozen. Gisteravond was daarvan de uitreiking. 

De burgemeester sprak gisteravond de 12 genomineerden op het podium toe: "Jullie geven ons het vertrouwen dat er in de toekomst mooie dingen zullen gebeuren in Amsterdam". Vera, Anne en Salma van Caland2 wonnen uiteindelijk de titel, voor hun project tegen schelden met kanker en hun inzet voor het Kankerfonds. Maar eigenlijk stonden er gisteren 12 winnaars op het podium: alle finalisten werden in het zonnetje gezet en ontvingen een aantal mooie prijzen. 

Mookie kan trots zijn op zijn daden voor Jeugdtheaterschool Zuid-Oost en voor Stichting Opkikker. En Orion is trots op zo'n bijzondere leerling!

Bekijk hier het filmpje

Comments