Leerlingen starten met sponsorfietstocht

Geplaatst 3 jun. 2019 03:24 door Jelka Bröcheler

Wij als medewerkers van de school weten dat onze leerlingen ook gewoon kind onder kinderen wil zijn en zeker niet speciaal, maar soms wel speciale hulp nodig heeft. Het eerste jaar hebben we met eenzelfde fietstocht ruim € 3600 opgehaald voor stichting KiKa, kinderen kankervrij maken en houden. En het tweede jaar fietsten we voor Spieren voor Spieren. Dit jaar gaan we fietsen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur van de gemeente Amsterdam.

 

Om aan te tonen dat onze leerlingen wel degelijk meetellen, willen we door deze sponsorfietstocht bewijzen dat onze leerlingen ook voor betekenis van anderen kunnen zijn. Deze tocht is daarvan alvast het bewijs en het geld dat wordt opgehaald zullen wij overdragen aan de stichting: Jeugdfonds sport en cultuur.

 

Het Jeugdfonds sport & cultuur vindt dat kinderen onbezorgd moeten kunnen rennen, spelen en sporten. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Die kinderen krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt kinderen zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft alle kinderen de kans mee te doen. 

 

Hiervoor is geld nodig, veel geld. U kunt uw bijdrage overmaken op nummer: 

NL76 INGB 0657342238, t.n.v. Orion, t.a.v. Speciaal voor…

 

U steunt hiermee niet alleen een goed doel, maar laat hiermee ook het zelfbewustzijn van onze leerlingen groeien.

 

Daarnaast heeft Team Speciaal voor … ook een eigen website www.teamspeciaalvoor.nl en daarop zijn de verrichtingen van de leerlingen vanaf 3 juni iedere dag vrijwel heet van de naald te volgen. 

Daarom doen wij mee met de fietssponsortocht en willen wij u vragen om ons te sponsoren.

Wij fietsen in de week van 3 t/m 6 juni vanaf Amsterdam Zuidoost via Soest, Apeldoorn en Bunnik terug naar Amsterdam Zuidoost, waar bij Orion College Zuidoost de eindstreep ligt. In die vier dagen streven wij er naar ongeveer 300 kilometer te fietsen voor sponsoring van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en aandacht te vragen voor de mogelijkheden van onze leerlingen.

Nieuw dit jaar is dat er ook leerlingen uit de hoogste groep van de Van Koetsveldschool voor so-zml meerijden.

 

Comments