Leerlingen Orion College Noord maken tijdschrift

Geplaatst 2 jul. 2013 12:37 door d.krijger@orion.nl
I
n april vroeg Stichting Hoezo Anders een aantal leerlingen van Orion College Noord of ze een tijdschrift wilden maken. Ze keken ons verbaasd aan. Maar 14 leerlingen gingen samen met twee studenten van de Universiteit van Amsterdam aan de slag. De leerlingen kregen de opdracht iemand te interviewen die ze bewonderen of iemand die een beroep heeft waar ze meer van willen weten. Ze bedachten zelf vragen voor een zangeres, een danseres, een klusser, een voetballer, een leraar, een schrijver, een cameraman en een politieman.

Iedereen heeft lef
De mensen die de stichting benaderde voor een interview, reageerden allemaal enthousiast en wilden graag meewerken. Romy (14) wilde het liefst zangeres Monique Smit interviewen en na wat mailen en bellen lukte dat! Romy straalde helemaal tijdens het interview en stelde allerlei vragen die niet op haar lijstje stonden, maar Monique Smit vond het prima en had er merkbaar plezier in. Na een workshop ‘hoe maak ik een tijdschrift’ hebben de leerlingen aan kunnen geven hoe ze tekst en beeld gecombineerd wilden hebben. Het reclamebureau deed het voorwerk voor de drukker en op 2 juli namen de leerlingen trots hun eigen tijdschrift in ontvangst: Orion Magazine – iedereen heeft lef.

Positieve benadering 
Het maken van een tijdschrift is onderdeel van het project ‘Aangenaam Kennismaken’ van Stichting Hoezo Anders
Op 19 september a.s. organiseert de stichting het LVB-symposium voor leerkrachten en begeleiders in het voortgezet (speciaal) onderwijs en professionals die met jongeren met LVB te maken hebben. LVB is niet zichtbaar, veelal onbekend en moeilijk te herkennen. Jongeren worden vaak overschat (soms ook onderschat) en als lastig gezien. De GGD Amsterdam wil dat samen met Stichting Hoezo Anders veranderen door te laten zien wat LVB inhoudt en de nadruk leggen op de talenten van jongeren met LVB. Kijk voor meer informatie op www.lvbsymposium.nl 

Comments