Hoera! Nog 2 Orion scholen Excellent!

Geplaatst 23 jan. 2017 03:22 door Jelka Bröcheler   [ 23 jan. 2017 03:50 bijgewerkt ]
De Gerhardschool en Orion College Noord hebben vandaag het predicaat Excellente School ontvangen van het Ministerie van OCW. De Mr. de Jonghschool ontving vorig jaar al datzelfde predicaat.

De Gerhardschool
voor zeer gedragsmoeilijke leerlingen is niet alleen de Gezondste School van Amsterdam, maar heeft nu ook het predicaat Excellente school gekregen voor de periode 2016-2018. In het geval van de Gerhardschool staat dit predicaat voor: 1. hoogwaardig onderwijs en 2. duurzame schoolontwikkeling. Klik hier voor het juryrapport.

Orion College Noord - voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende leerlingen - heeft ook voor de periode 2016-2018 het predicaat Excellente school gekregen. Met dit predicaat wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij gewoon speciaal is in heel goed onderwijs. Klik hier voor het juryrapport.

Excellente school
Een excellente school is in de basis een goede school die zich onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren op een bepaald gebied dat in de school als geheel doorwerkt. Met het predicaat Excellente School krijgen zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering die ze verdienen. Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen. Zo heeft vorig jaar de Mr. de Jongh als eerste school van stichting Orion al het predicaat excellent behaald. Het predikaat verkrijgen scholen door zich aan te melden bij de jury van onderwijsexperts. De jury beslist vervolgens welke scholen het predicaat verkrijgen op basis van analyse, aangeleverde stukken, een presentatie van de school en observaties in de praktijk.

Ċ
Jelka Bröcheler,
23 jan. 2017 03:35
Comments