Gerhardschool weer excellent!

Geplaatst 20 jan. 2020 05:51 door Jelka Bröcheler   [ 20 jan. 2020 05:53 bijgewerkt ]

De Gerhardschool heeft een verlenging gekregen van het predicaat Excellente school. De predicaten worden door een speciale jury uitgereikt aan scholen die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken in een specifiek profiel. Van 2016 t/m 2019 was de Gerhardschool al in het bezit van het predicaat. En nu mag de Gerhardschool zich een Excellente School blijven noemen in de jaren 2020, 2021 en 2022.

In het rapport schrijft de jury:
'De jury is onder de indruk van e gedrevenheid van het schoolteam om tot het uiterste te gaan om leerlingen van de Gerhardschool zo te ondersteunen dat zij met plezier naar school gaan, nauw betrokken worden bij hun eigen onderwijsproces en daarbij goede en bestendige resultaten boeken. De wijze waarop dit bereikt wordt, getuigt van een groot inzicht in wat de leerlingen nodig hebben en een hoge graad van professionaliteit en doorzettingsvermogen.'  

Excellente school
Excellente scholen zijn een voorbeeld voor andere scholen. Zij dagen andere scholen uit om de lat ook hoog te leggen en dit predicaat te bemachtigen. Scholen die door de Inspectie van het Onderwijs als ‘goed’ zijn beoordeeld (circa 15% van alle scholen in Nederland) kunnen het predicaat verkrijgen door zich aan te melden bij de jury van onderwijsexperts. De jury beslist vervolgens welke scholen het predicaat Excellent verkrijgen op basis van analyse, aangeleverde stukken, gesprekken met leerlingen en ouders, een presentatie van de school en observaties in de praktijk. Momenteel zijn in heel Nederland 190 scholen Excellent - 54 in het primair onderwijs, 116 in het voortgezet onderwijs en 20 in het speciaal onderwijs.

We zijn ontzettend trots op alle leerlingen, ouders en het team van de Gerhardschool!

Comments