Gerhardschool eerste Amsterdamse speciale 'Gezonde School'

Geplaatst 8 apr. 2015 06:53 door Jelka Bröcheler
GezondeSchoolv2.jpgDe Gerhardschool heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald en is daarmee de eerste Amsterdamse school voor speciaal onderwijs die dit vignet heeft ontvangen. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.


Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Gerhardschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.


Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema Bewegen en Sport. Hierbij worden de volgende activiteiten ingezet: twee maal per week de reguliere gymlessen, een wisselend sportaanbod door Special Heroes, een naschools sportaanbod vanuit de Skills Club en extra activiteiten zoals schoolschaatsen op de Jaap Edenbaan.


Daarnaast heeft de school de beschikking over een ruim schoolplein met verschillende sport- & spelmogelijkheden. Dit voorjaar krijgt de school het Schoolplein14 van de Johan Cruyff-stichting om het buitenspelen nog aantrekkelijker te maken! Ieder jaar doet een team van de Gerhardschool mee aan schoolvoetbal (een team van de Gerhardschool is kampioen van Amsterdam-Oost geworden met 6-tegen-6) en in april worden jaarlijks de Koningsspelen georganiseerd!


Directeur Erik Scheerder van de Gerhardschool is bijzonder trots om één van de negen Amsterdamse Gezonde Scholen te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School bij de voordeur. Zo kan iedere bezoeker zien dat onze school een gezonde school is!”


Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Het vignet is geldig van 2015 tot 2018. Meer informatie over het vignet Gezonde School staat op www.gezondeschool.nl.

Comments