Geen schade nieuwbouw Drostenburg

Geplaatst 19 jul. 2013 04:32 door d.krijger@orion.nl   [ 9 sep. 2013 04:27 bijgewerkt door St. Orion ]
Door de rook van de hevige brand, die dinsdagavond 16 juli woedde in het voormalige schoolgebouw van de Mytylschool, is er flinke schade veroorzaakt in het gebouw waar het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) van de Mytylschool is gevestigd. 
De brandweer heeft met meerdere eenheden zijn uiterste best gedaan om uitbreiding van de brand naar de naast gelegen nieuwbouw te voorkomen. Dat is gelukkig gelukt: in het nieuwe gebouw is geen schade geconstateerd.


Schoonmaakwerkzaamheden 

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om het gebouw van de VSO schoon te maken en de schade aan vloeren en wanden te herstellen. De planning is dat de werkzaamheden 12 augustus a.s. gereed zijn voor inspectie. Ruim op tijd voor de start van het nieuwe schooljaar op 19 augustus 

Tevens heeft Stichting Orion een onafhankelijk bureau metingen laten doen en daaruit is gebleken dat op, om en in het gebouw Drostenburg geen resten van asbest zijn aangetroffen.

Voor foto's en video: http://www.dichtbij.nl/amsterdam-centrum/112/artikel/2930177/brandweer-doet-geen-onderzoek-naar-oorzaak-brand-slooppand-mytylschool.aspx 


Comments