Expert meeting verstandelijk gehandicapten

Geplaatst 24 feb. 2014 00:40 door Jelka Bröcheler
Namens Orion heeft onze bestuurder Cor de Ruiter op 29 januari deelgenomen aan de expert  meeting over de in totaal 5.000 à 6.000 verstandelijk gehandicapten die in Amsterdam wonen. Doel van deze meeting was het bijpraten van de Amsterdamse raadsleden want zij gaan de komende tijd belangrijke beslissingen nemen over de zorg voor verstandelijk gehandicapten. 

Naast Cor namen ook ouders van kinderen met PDD-NOS, gemeente, GZ-psychologen, Landelijke Cliëntenraad, Stichting Hulp Centraal, de Netwerkschool Amsterdam en een lector van de HvA. 
Cor heeft toegelicht wat verloren kan gaan bij de transities. Hij gaf aan dat het complex is, aangezien zo veel veranderingen tegelijk plaats gaan vinden en dat daarnaast de groep gehandicapten en ook hun behoeften heel divers is. Tijdens de discussie zijn zelfredzaamheid, uitval in het onderwijs, arbeidsdagbesteding, werkgelegenheid, begeleidende organisaties als Pantar en Cordaan, uitkering/wajong. 

Er is gekeken naar de mogelijkheden tot samenwerking. Ook zijn de wensen en vragen van ouders en kinderen besproken; denk daarbij aan vragen over privacy, de wens om zelfstandig te wonen, dat met een standaard vragenlijst niet altijd de juiste informatie op tafel komt.
Comments