Amsterdammetje van het jaar

Geplaatst 7 jan. 2014 07:00 door Jelka Bröcheler   [ 16 jan. 2014 04:09 bijgewerkt ]
Amsterdammetje van het jaar


Twee Orion leerlingen Mody Ameira en Roman Harsveld - beide van de Coronelschool - waren genomineerd voor de titel Amsterdammertje van het jaar. Op 12 januari is de winnaar bekend gemaakt tijdens een gala in de Stadsschouwburg.

Het Parool organiseert al enkele jaren de verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar. 'Gewone' Amsterdammers, die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de stad, maken kans op de titel. Voor de tweede keer is er het er nu ook voor kinderen tussen de 9 en 15 jaar: De verkiezing van het Amsterdammertje van het jaar!


Onze kleine helden:
Mody (10) heeft een alleenstaande moeder. Zij komt niet uit Nederland en heeft veel moeite met de taal. Met de hulp van taalwonder Mody doet zij boodschappen, kijken ze films en ga zo maar door. Bekijk de aflevering van Leef en Leer op AT5.

Roman (9) heeft de ziekte van Duchenne. Door zijn ziekte laat hij zich niet uit de weg slaan. Zo was hij de gastheer van het Duchenne Diner in Amsterdam, waar €50.000 werd opgehaald. Wat een held! Bekijk hem op AT5.

Onze beide leerlingen die voor Amsterdammertje van het Jaar waren genomineerd zijn het niet geworden. Alexy Rahim (9) is het wèl geworden. 'Hij heeft een Russische moeder en Afghaanse vader en is de helft van een tweeling. Zijn vijf minuten jongere broer is zeer zwakbegaafd. Alexy zorgt in alle opzichten goed voor zijn broer', aldus Het Parool. 

Voor de rest zijn alle andere genomineerden een goede tweede. Wij zijn in ieder geval trots op onze 2 (Orion-Coronelleerlingen) die met zoveel gevoel en onbaatzuchtig anderen terzijde staan terwijl ze het zelf ook niet altijd makkelijk hebben. Lees in hieronder het artikel uit Het Parool over de prijsuitreiking aan de Amsterdammer en het Amsterdammertje van het Jaar.


Ċ
Jelka Bröcheler,
16 jan. 2014 04:09
Ċ
Jelka Bröcheler,
7 jan. 2014 07:02
Ċ
Jelka Bröcheler,
7 jan. 2014 07:02
Comments