Actueel alle berichten


Geweldige Prokkelweek

Geplaatst door Jelka Bröcheler   [ bijgewerkt ]


Orion College Noord, West en Zuidoost hebben geweldige @Prokkel stages (prikkelende ontmoeting) gehad! Dank aan @UWVnl @Cisco @Nuon, Randstad, Sodexo en alle andere werkgevers! De leerlingen hebben genoten! Simulator van een vliegtuig besturen, zeevissen, ICT stages en nog veel meer bijzondere activiteiten en stages. En dat niet alleen: leerlingen hebben stageplekken aangeboden gekregen bij Nuon repro, Sodexo, Randstad kantine. Kortom het is niet alleen super leuk, maar opent ook deuren!

Fietstocht Orion leerlingen

Geplaatst 21 jun. 2017 06:46 door Jelka Bröcheler


De fietstocht was een groot succes! In totaal is er 1.775 € opgehaald voor KiKa. In totaal heeft onze eigen wielerploeg in vier dagen tijd meer dan 400 kilometer gefietst. Een reis waarin ze Nederland verkennen, heerlijk fietsen en ook nog een goed doel sponsoren. De leerlingen en leerkrachten hebben het ontzettend leuk gehad. Dus de plannen om er volgend jaar mee verder te gaan, worden al gesmeed... Wie gaan er mee? Zullen alle scholen ludieke acties opzetten om het bedrag van deze eerste keer te verhogen? Kortom: wordt vervolgd!

Eerst nog het verslag van dag 4 en de overpeinzing van Cees.

Vacature Expertisecentrum Orion

Geplaatst 21 jun. 2017 05:35 door Jelka Bröcheler


Ben jij de communicatief vaardige, zelfstandige én een ondernemende onderwijsprofessional die een brede kennis heeft van de ontwikkelingen in het (speciaal) onderwijs, met name gericht op het passend onderwijs in Amsterdam en omgeving? Dan zoeken wij jou!

Reageren kan tot 4 juli 2017.

Meer informatie over de vacature.

Orion fietst voor Kika

Geplaatst 14 jun. 2017 02:42 door Jelka Bröcheler

Apetrots zijn wij op de leerlingen van de Orion Colleges die in vier dagen tijd meer dan 400 kilometer fietsen en daarmee geld ophalen voor Kika. Een reis waarin ze Nederland verkennen, heerlijk fietsen en ook nog een goed doel sponsoren. 

Meester Cees maakt van iedere dag een geweldig leuk verslag. Dus wij genieten vanuit school met hen mee!


De verslagen van Meester Cees staan onder Nieuws...

Nieuwe blog berichten Cees en Julia

Geplaatst 7 jun. 2017 04:58 door Jelka Bröcheler   [ 7 jun. 2017 04:58 bijgewerkt ]

Er zijn weer nieuwe blogs van Cees en Julia! Klik hier om ze te lezen.

Nieuw blog: Brandnetels en zure bommen

Geplaatst 31 mei 2017 00:32 door Jelka Bröcheler

De moeder van Brenda - leerling van Drostenburg. Heeft weer een nieuw blog geschreven. Klik hier om naar het blog te gaan.

Seksuele vorming ZML leerlingen

Geplaatst 22 mei 2017 13:09 door Jelka Bröcheler


De Van Koetsveldschool geeft sinds 2010 seksuele vorming aan de leerlingen van 4 t/m 12 jaar. ‘Wij willen onze leerlingen weerbaar de wereld insturen en daarin speelt seksuele vorming een belangrijke rol’ vertelt Sonja Brilman, ZML specialist. 


Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
We werken aan de hand van de leerdoelen uit de leerlijn en combineren in het lesgeven de katernen uit ‘Relaties en Seksualiteit’ met prentenboeken en concreet materiaal.
We geven les vanaf de jongste groepen en daar beginnen we met lichaamsbeleving en bewustzijn.
Je begint dan eigenlijk heel klein met bijvoorbeeld grenzen aangeven: wat wil je wel en wat niet. We leren de allerjongsten daar woorden aan te geven (nee!).

Nieuw blog: Reis met liefde

Geplaatst 10 mei 2017 02:38 door Jelka Bröcheler

De moeder van Drostenburg leerlinge Brenda heeft een nieuw blog geschreven over de bijzondere mensen die op je pad komen als je een kind hebt met een beperking. 

Verrijkte stage

Geplaatst 3 mei 2017 00:23 door Jelka Bröcheler

Samen met MAS Dienstverleners zijn we een verrijkte stage gestart ‘De Verrijking’. In deze stage krijgen de leerlingen na een intensieve periode waarin hard wordt gewerkt aan hun werknemersvaardigheden een vast contract bij MAS Dienstverleners.

Alle leerlingen hebben aan het einde van het traject hun diploma SVS Schoonmaak, maar dat wil niet zeggen dat ze ook altijd in de schoonmaak aan de slag gaan. Er wordt gekeken naar wat ze willen en wat bij ze past. Zo hebben we een leerlingen die inmiddels werken in de horeca, logistiek en ook in de schoonmaak.

Bekijk het filmpje dat we van deze verrijkte stage hebben gemaakt.

MAS is genomineerd als Noord-Hollands bedrijf van het jaar. Stem op hen! 

Kom naar de Vrijheidslunch op Orion College Zuidoost

Geplaatst 2 mei 2017 09:36 door Jelka Bröcheler   [ 2 mei 2017 09:37 bijgewerkt ]

Boy Ekury

Op 5 mei presenteren leerlingen van het Orion College Zuidoost een vrijheidslunch in het CEC gebouw aan de Bijlmerdreef. Voorafgaand aan de lunch vindt de Madurolezing plaats en zal de gevolmachtigde minister van Aruba spreken.
 Dit jaar staat de Arubaanse verzetsheld Boy Ecury centraal. Ook is er ruimte voor debat, muziek, dans en een DJ!


1-10 of 208