Actueel alle berichten


Een dag uit het leven van Lid Raad van Toezicht Niels van Tent

Geplaatst 19 jun. 2018 02:07 door Jelka Bröcheler


Van lid van de Raad van Toezicht van Orion Niels van Tent is een portret gemaakt door zijn werkgever Ebbinge. Bekijk hier het filmpje en zie hoe een werkdag uit zijn leven er uit ziet.

Samenwerking jeugdhulp, speciaal onderwijs en gemeente

Geplaatst 5 jun. 2018 08:19 door Jelka Bröcheler

Foto: Huib Wersch


Op 24 mei was er een feestelijk ondertekening van de samenwerking tussen jeugdhulp, het speciaal onderwijs en de gemeente. 
Deze samenwerking leidt er toe dat er vanaf schooljaar 2018-2019:

- vaste specialistische jeugdhulpverleners binnen de school zijn, dichtbij en gemakkelijk te bereiken.
- de specialistische jeugdhulp direct beschikbaar is, er is geen verwijzing meer nodig.
- de jeugdhulp ondersteunend is aan de doelen die op school zijn vastgesteld; jeugdhulpverleners sluiten aan bij het zorgteam van de school.

Gezocht: Speciale leerkracht voor onze speciale leerlingen

Geplaatst 26 apr. 2018 07:53 door Jelka Bröcheler   [ 26 apr. 2018 07:54 bijgewerkt ]


Jij en kinderen met ernstige gedragsproblemen?
De Gerhardschool is op zoek naar een fulltime leerkracht voor 2018-2019 (m/v). De Gerhardschool is een cluster-4 school voor kinderen (van 4 t/m 12 jaar) met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen.
Vanzelfsprekend ben je pabo-gediplomeerd. Ervaring daarentegen is geen must. Veel belangrijker is dat je over de juiste persoonlijkheidskenmerken en motivatie beschikt. Die kunnen we je namelijk niét aanleren. Al het andere wel. Dit gebeurt aan de hand van onze goede interne coaching en begeleiding. Je houdt van een uitdaging!

Nieuwe bestuurder Stichting Orion

Geplaatst 25 apr. 2018 03:29 door Jelka Bröcheler


In de loop van schooljaar 2018/2019 gaat onze huidige bestuurder Cor de Ruiter onze organisatie verlaten. Na een zorgvuldig wervingsproces heeft de stichting mevrouw Annette van der Poel aangetrokken als nieuwe bestuurder van Orion. Annette van der Poel kent de wereld van onderwijs en zorg én het Amsterdamse netwerk goed. Zij is op dit moment directeur onderwijs bij Altra en heeft daarvoor vele jaren in de jeugdzorg gewerkt. Daarnaast is Annette GZ-psycholoog. Annette draait vanaf het begin van het nieuwe schooljaar mee en begint formeel bij Orion per 1 september 2018. 


Vacature AVO groepsleraar/stagebegeleider Orion College Zuid

Geplaatst 23 apr. 2018 04:46 door Jelka Bröcheler

 


Ben jij de gedreven, nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

Kom dan bij ons werken op Orion College Zuid!
Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.

Vacature thuisdocent

Geplaatst 19 apr. 2018 08:39 door Jelka Bröcheler


Het expertisecentrum van stichting Orion Amsterdam zoekt ter ondersteuning van chronisch zieke leerlingen die vanwege hun (sterk) verminderde belastbaarheid voor langere tijd niet (volledig) naar school kunnen een:

Eerstegraads Thuisdocent
wiskunde/natuurkunde voor
zieke leerlingen in het VO

Van Koetsveldschool pionier Seksuele vorming

Geplaatst 26 mrt. 2018 08:50 door Jelka Bröcheler

Aldus het NRC! En daar zijn we natuurlijk onwijs trots op!

Daar staat te lezen:

‘Excellente’ Van Koetsveldschool

Een Amsterdamse school is ‘excellent’ door de wijze waarop seksuele vorming wordt gegeven. De VO-raad is tegen zo’n ‘Michelinster’.

Juf Lotte heeft een houten bord voor zich staan, waar ze steeds een ander plaatje in schuift. Van een meisje met krokodillentranen, een brede grijns, een rood aangelopen hoofd. De elf kinderen uit de kring moeten bij elk plaatje zeggen hoe dat meisje zich voelt. Is ze woest, boos, bang, verdrietig of blij?


Stakingsdag = scholingsdag!

Geplaatst 13 mrt. 2018 02:01 door Jelka Bröcheler


Kom morgen naar het onderwijsevent van Orion @Meervaart Amsterdam

Meer informatie: www.expertisecentrumorion.nl/event


Vacature gedragsdeskundige/orthopedagoog

Geplaatst 4 mrt. 2018 08:01 door Jelka Bröcheler


In verband met wat verschuivingen in ons multidisciplinaire team, zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega gedragsdeskundige / orthopedagoog voor 1,0 Fte (dagen in overleg). In samenwerking met collega gedragskundigen worden begeleidingstaken van leerlingen en leerkrachten verdeeld en de interventies. Daarnaast is het uitvoeren van onderzoek, verslaglegging en advies (intern aan de CvB en extern naar partners en ouders) een van de taken. Deze vacature is tijdelijk tot 31-7-2018, waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.


Vacature groepsleerkracht kleuters

Geplaatst 22 feb. 2018 11:06 door Jelka Bröcheler


Wij zoeken een enthousiaste en gedreven nieuwe collega die ervaring komt brengen of ervaring komt opdoen op de Van Detschool.

De nieuwe kleuters staan in de rij, dus wij willen graag zo snel mogelijk een nieuwe groep 1-2 starten.

Heb jij de pabo afgerond.... ben jij beschikbaar,.... wil jij kijken of het Speciaal onderwijs goed bij je past??? 1-10 of 249