Actueel alle berichten


Arlettes laatste wens

Geplaatst 30 nov. 2018 01:37 door Jelka Bröcheler   [ 30 nov. 2018 01:46 bijgewerkt ]


Oproep crowd-funding van de ouders van Arlette uit groep 3/4 van Drostenburg:

Onze 7-jarige dochter Arlette heeft een progressieve spierziekte, HMSN type 3. Ze is inmiddels in de laatste fase van deze ziekte gekomen. Hierdoor heeft zij nog maar kort te leven. Inmiddels heeft zij volledige beademing en 24 uur per dag zorg nodig. Zij heeft nog nooit een dag gehad zonder zorgen, al vanaf haar geboorte is zij ziek en heeft ze diverse operaties gehad. Ze kan nauwelijks praten, niet lopen, niet normaal zitten, enz. 

Het enige wat zij leuk vindt in haar leven zijn Disney prinsessen. Haar enige en laatste wens is dan ook om naar Disneyland Parijs te gaan. Wij willen als ouders samen met haar een paar dagen daar doorbrengen. Echter moeten de verzorgers en alle apparaten mee en er moet speciaal vervoer worden geregeld. Hierdoor wordt deze reis te duur om zelf te kunnen betalen en roepen wij daarom jullie hulp in. Elke kleine bijdrage helpt al om tot ons einddoel te komen van 6.000 euro die nodig is om dit te kunnen doen. 

Wil je ons alsjeblieft helpen Arlette en ons wens te vervullen? Wij zijn jullie bij voorbaat uiterst dankbaar voor elke euro.

https://www.gofundme.com/arlettes-laatste-wens

Verhuizing Orion College Zuid

Geplaatst 29 nov. 2018 07:33 door Jelka Bröcheler


Orion College Zuid zit volop in de verhuisstress.... Ze starten na de kerstvakantie - op 7 januari - op de nieuwe locatie.


Hierbij de gewijzigde gegevens:

Oude naam: Orion College Zuid
Nieuwe naam: Orion College Amstel

Oud adres: Gaasterlandstraat 7 | 1079 RH Amsterdam
Nieuw adres: Wibautstraat 220-222 | 1097 DN Amsterdam

Telefoon: 020 - 644 22 32

Nieuw mailadres: orioncollegeamstel@orion.nl

Nieuwe url: www.orioncollegeamstel.nl

Nieuw blog van meester Cees

Geplaatst 14 nov. 2018 01:00 door Jelka Bröcheler   [ 14 nov. 2018 01:03 bijgewerkt ]


Een aquarium op school? Kinderen genieten er enorm van! Maar wie er het meeste van geniet? Misschien wel meester Cees (zorgcoördinator Orion College  Noord)... Klik hier om zijn nieuwste blog bericht te lezen.

Vacature directeur Van Koetsveldschool

Geplaatst 15 okt. 2018 11:05 door Jelka Bröcheler

Ben jij de enthousiaste, daadkrachtige directeur die wij zoeken voor onze excellente school de Van Koetsveldschool?

Van de directeur wordt verwacht dat hij/zij met enthousiasme en gedrevenheid leiding geeft aan het team van circa 50 medewerkers en een duidelijke visie heeft op het onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen (cluster 3). De directeur is integraal verantwoordelijk voor het onderwijs, het personeel, de financiën en huisvesting van de school en de samenwerking met externe partners die in de school werkzaam zijn. Aan de vernieuwingen waar het speciaal onderwijs de komende jaren mee geconfronteerd wordt, zal de directeur op een positieve en constructieve wijze samen met het personeel van de school en de collega’s van de andere Orionscholen vorm moeten geven.Vacature AVO groepsleerkracht Orion College Zuid

Geplaatst 23 sep. 2018 06:41 door Jelka Bröcheler


Ben jij de gedreven,nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

Kom dan bij ons werken op Orion College Zuid!
Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.

Vacature Expertisecentrum Orion

Geplaatst 19 sep. 2018 08:35 door Jelka BröchelerHet Expertisecentrum Orion is op zoek naar een adviseur passend onderwijs.

Ben jij de professional die namens het Expertisecentrum Orion als adviseur bijdraagt aan het mogelijk maken van passend onderwijs aan leerlingen met speciale onderwijsbehoeften binnen het regulier onderwijs?

Je werkt samen met onderwijs- en zorgprofessionals en streeft ernaar om de
juiste afstemming te vinden op basis van de ondersteuningsvraag van de school. De focus ligt daarbij op het versterken van competenties van onderwijsprofessionals én hun leerlingen. Je werkt samen met een team van adviseurs onder leiding van de coördinator. Jij biedt ondersteuning op kind-, leerkracht- en schoolniveau. Voorbeelden zijn het uitvoeren van een
observatie, ondersteuning van de leerling, (beeld-)coaching, co-teaching of het verzorgen van een studiedag of training. Daarnaast ben je actief betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen van het Expertisecentrum Orion.

Herken je je in deze vacature? Aarzel dan niet en solliciteer voor 4 oktober... 

Vacature bestuurssecretaris

Geplaatst 18 sep. 2018 04:24 door Jelka Bröcheler


Word jij de nieuwe bestuurssecretaris van onze stichting? 

Als bestuurssecretaris ben je één van de stafmedewerkers op het stafbureau. Jij zorgt voor de ontwikkeling, analyse en advisering van beleid met betrekking tot de wet- en regelgeving op het beleidsterrein van onderwijs en bestuur (governance), coördineert en bewaakt de beleidsvoorbereiding en het bestuurlijke besluitvormingsproces, stuurt en bewaakt de beleidsuitvoering, draagt zorg voor de ontwikkeling, implementatie, bewaking en evaluatie van het veiligheidsbeleid, ondersteunt de bestuurder, en draagt zorg voor zijn/haar professionalisering.

Lijkt dat je wat? Stuur dan voor 1 oktober je sollicitatie en CV aan onze nieuwe bestuurder Annette van der Poel.

Leerlijn weerbaarheid en seksuele vorming voor ZML leerlingen

Geplaatst 24 jul. 2018 15:10 door Jelka Bröcheler   [ 24 jul. 2018 15:13 bijgewerkt ]


Op de Van Koetsveldschool in Amsterdam krijgen de zml-leerlingen lessen over weerbaarheid en seksuele vorming. Deze lessen zijn voor alle cluster 3-leerlingen tussen de vier en twaalf jaar. Sinds 2011 werkt de school samen met Rutgers en onderwijsadviesbureau CED-Groep om deze lessenserie van verantwoorde inhoud te voorzien.

Leraar 24 maakte een filmpje bij juf Urmila in de klas.

Vacature ASS klas

Geplaatst 24 jul. 2018 14:17 door Jelka Bröcheler


Wij zoeken een bijzondere docent voor een bijzondere klas.

Ben jij…
 Iemand die zijn hart bij het speciaal onderwijs heeft liggen?
 Iemand die in speciale leerlingen de uitdaging ziet?
 Iemand die graag samenwerkt?

Dan ben jij degene die wij zoeken!

In 2016 zijn we begonnen met één ass-instroomklas. We zagen dat er leerlingen waren op
school die (in eerste instantie) meer begeleiding nodig hadden om tot ontwikkeling te komen.
Inmiddels hebben we zoveel aanmeldingen dat we uit gaan breiden naar meer klassen.

Meer info? Klik hier!

Vakbekwaam schoolleiders geslaagd!

Geplaatst 24 jul. 2018 03:59 door Jelka Bröcheler


Trots zijn wij op onze geslaagden van de opleiding Vakbekwaam Schoolleider! 

Gefeliciteerd Kelly, Desiree, Maaike, Anouk en Michel!

1-10 of 260