Actueel alle berichten


Nieuwe bestuurder Stichting Orion

Geplaatst door Jelka Bröcheler


In de loop van schooljaar 2018/2019 gaat onze huidige bestuurder Cor de Ruiter onze organisatie verlaten. Na een zorgvuldig wervingsproces heeft de stichting mevrouw Annette van der Poel aangetrokken als nieuwe bestuurder van Orion. Annette van der Poel kent de wereld van onderwijs en zorg én het Amsterdamse netwerk goed. Zij is op dit moment directeur onderwijs bij Altra en heeft daarvoor vele jaren in de jeugdzorg gewerkt. Daarnaast is Annette GZ-psycholoog. Annette draait vanaf het begin van het nieuwe schooljaar mee en begint formeel bij Orion per 1 september 2018. 


Vacature AVO groepsleraar/stagebegeleider Orion College Zuid

Geplaatst 23 apr. 2018 04:46 door Jelka Bröcheler

 


Ben jij de gedreven, nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

Kom dan bij ons werken op Orion College Zuid!
Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.

Vacature thuisdocent

Geplaatst 19 apr. 2018 08:39 door Jelka Bröcheler


Het expertisecentrum van stichting Orion Amsterdam zoekt ter ondersteuning van chronisch zieke leerlingen die vanwege hun (sterk) verminderde belastbaarheid voor langere tijd niet (volledig) naar school kunnen een:

Eerstegraads Thuisdocent
wiskunde/natuurkunde voor
zieke leerlingen in het VO

Van Koetsveldschool pionier Seksuele vorming

Geplaatst 26 mrt. 2018 08:50 door Jelka Bröcheler

Aldus het NRC! En daar zijn we natuurlijk onwijs trots op!

Daar staat te lezen:

‘Excellente’ Van Koetsveldschool

Een Amsterdamse school is ‘excellent’ door de wijze waarop seksuele vorming wordt gegeven. De VO-raad is tegen zo’n ‘Michelinster’.

Juf Lotte heeft een houten bord voor zich staan, waar ze steeds een ander plaatje in schuift. Van een meisje met krokodillentranen, een brede grijns, een rood aangelopen hoofd. De elf kinderen uit de kring moeten bij elk plaatje zeggen hoe dat meisje zich voelt. Is ze woest, boos, bang, verdrietig of blij?


Stakingsdag = scholingsdag!

Geplaatst 13 mrt. 2018 02:01 door Jelka Bröcheler


Kom morgen naar het onderwijsevent van Orion @Meervaart Amsterdam

Meer informatie: www.expertisecentrumorion.nl/event


Vacature gedragsdeskundige/orthopedagoog

Geplaatst 4 mrt. 2018 08:01 door Jelka Bröcheler


In verband met wat verschuivingen in ons multidisciplinaire team, zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega gedragsdeskundige / orthopedagoog voor 1,0 Fte (dagen in overleg). In samenwerking met collega gedragskundigen worden begeleidingstaken van leerlingen en leerkrachten verdeeld en de interventies. Daarnaast is het uitvoeren van onderzoek, verslaglegging en advies (intern aan de CvB en extern naar partners en ouders) een van de taken. Deze vacature is tijdelijk tot 31-7-2018, waarbij verlenging tot de mogelijkheden behoort.


Vacature groepsleerkracht kleuters

Geplaatst 22 feb. 2018 11:06 door Jelka Bröcheler


Wij zoeken een enthousiaste en gedreven nieuwe collega die ervaring komt brengen of ervaring komt opdoen op de Van Detschool.

De nieuwe kleuters staan in de rij, dus wij willen graag zo snel mogelijk een nieuwe groep 1-2 starten.

Heb jij de pabo afgerond.... ben jij beschikbaar,.... wil jij kijken of het Speciaal onderwijs goed bij je past??? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging op een unieke school in Amsterdam…?

Geplaatst 20 feb. 2018 06:52 door Jelka Bröcheler


Op Orion College Drostenburg zijn we door de groei van de school en verschuivingen binnen het team op zoek naar verschillende nieuwe collega’s.

Orion College Drostenburg is een Voortgezet Speciaal Onderwijs school voor leerlingen met een lichamelijke beperking, een chronische ziekte of een internaliserend gedragsprobleem (oa door autisme of angststoornissen). We bieden onderwijs van praktijk tot en met havo niveau op een mooie nieuwe locatie in Amsterdam Zuidoost. Aan deze unieke populatie leerlingen bieden we onderwijs op maat met een gedreven team wat bestaat uit verschillende disciplines.


Ben jij

  • een energieke teamleider voor de onderbouw VMBO/Havo

  • een gedreven gedragswetenschapper voor de bovenbouw VMBO/Havo

  • een ervaren zorgcoördinator

  • een enthousiaste docent biologie voor ziektevervanging tot de zomervakantie

  • een betrokken docent aardrijkskunde

  • een flexibele onderwijsondersteuner met verzorgende taken

  • een talentvolle onderwijsondersteuner voor de exacte vakken

reageer dan zo snel mogelijk!


Voor de gedragswetenschapper en zorgcoördinator is een afgeronde opleiding orthopedagogiek een vereiste.

Voor de docenten is een afgeronde tweede graad lerarenopleiding of een pabo opleiding een vereiste.

Voor de onderwijsondersteuners is een afgeronde MBO 4 opleiding een vereiste.


Heb je belangstelling voor één van bovengenoemde functies, stuur dan je motivatiebrief met CV aan Ellen Starke, directeur Orion College Drostenburg. e.starke@orion.nl

Orion College Zuid officieel Gezonde school

Geplaatst 5 feb. 2018 05:53 door Jelka Bröcheler

Orion College Zuid heeft het vignet gezonde school behaald op het themacertificaat welbevinden. Dit is de eerste stap in het werken naar een gezondere school. De komende schooljaren willen ze verder gaan met de andere thema's voeding, seksuele vorming en sport. 

Dit eerste resultaat wordt op 23 februari gevierd met een gezond ontbijt op school.  

Orion zoekt nieuwe bestuurder

Geplaatst 1 feb. 2018 05:47 door Jelka Bröcheler


In verband met het naderende vertrek van huidige bestuurder is de raad van toezicht van stichting Orion op zoek naar een ondernemende, verbindende, nieuwsgierige, ambitieuze en gedreven bestuurder.

1-10 of 246