Actueel alle berichten


Orion leerling genomineerd voor 'Amsterdammertje van het jaar'!

Geplaatst 23 dec. 2016 07:36 door Jelka Bröcheler   [ 23 dec. 2016 07:37 bijgewerkt ]


Supertrots zijn wij! Leerling van Orion College Zuid Jemairo is genomineerd voor 'Amsterdammertje van het jaar'! 

Op de site Stadmakertjes staat waarom:
Een hele bijzondere & fanatieke vrijwilliger op ‘t Landje, een bouwspeelplaats met een combinatie van huttenbouw, paarden, sport- en knutselactiviteiten. Jemairo is altijd op ’t Landje te vinden om de paarden te verzorgen, paardrijles te geven en de kinderen te helpen met het bouwen van hutten. Ook maakt hij vaak het eten op zondag voor kinderen en personeel. In oktober van dit jaar heeft het Landje te maken gehad met een dreigende sluiting omdat er bezuinigd moest worden. Jemairo is toen volop in actie gekomen, om ‘zijn’ Landje te redden!

Vacature groepsleerkracht MG-groep

Geplaatst 23 dec. 2016 05:00 door Jelka Bröcheler   [ 23 dec. 2016 05:02 bijgewerkt ]


Drostenburg is op zoek naar een groepsleerkracht voor een middenbouw MG-groep.

De leerlingen in deze MG groep hebben naast een (zeer-) lage cognitie, ook een lichamelijke of medische problematiek. Daarnaast hebben zij vaak secundaire problemen op het gebied van spraak etc. Het werken met deze leerlingen vraagt derhalve om niet alledaagse en specifieke competenties van de leerkracht. 

Meer informatie? Klik hier!

Gerhardschool nog gezonder!

Geplaatst 20 dec. 2016 02:46 door Jelka Bröcheler

Alle Orion scholen zijn natuurlijk heel gezond bezig, maar de Gerhardschool spant de kroon! Vandaag behaalden ze het vijfde van de zeven certificaten van De Gezonde School. Daarmee - waren ze al en - zijn ze de gezondste school van Amsterdam.

Fijne feestdagen!

Geplaatst 19 dec. 2016 01:53 door Jelka Bröcheler

Alle leerlingen en medewerkers van Stichting Orion wensen je hele fijne feestdagen en een heel speciaal 2017!


Geslaagde bijeenkomst Federatie Openbaar Onderwijs Amsterdam

Geplaatst 5 dec. 2016 06:58 door Dea Mooij


In de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam werken de acht schoolbesturen voor openbaar basisonderwijs en openbaar speciaal onderwijs samen. De gezamenlijke besturen tellen ruim 32.000 leerlingen, die van circa 3500 medewerkers in 113 scholen les krijgen.  

Per 1 november jl hebben de acht besturen een vereniging opgericht om activiteiten, zoals de gezamenlijke vervangingspool De Brede Selectie, in onder te kunnen brengen. Om hier bij stil te heeft op 17 november een zeer geslaagde eerste kennismakingsbijeenkomst plaatsgevonden voor alle bestuurders en stafmedewerkers van de acht schoolbesturen! Er is met elkaar uitgewisseld over de werkwijze op het staf/bestuursbureau, de relatie tussen de staf en de scholen en de uitwisseling en samenwerking tussen de verschillende schoolbesturen binnen de Federatie.

Marlou van Rhijn bezoekt met Japanse delegatie Drostenburg

Geplaatst 23 nov. 2016 07:39 door Jelka Bröcheler

Vandaag bezocht oud-leerling Marlou van Rhijn samen met de Japanse delegatie paralympische sporters Drostenburg. Apetrots zijn wij natuurlijk op Marlou en super leuk dat ze een bezoek aan de school hebben kunnen inpassen in het programma!

Vacature Expertisecentrum

Geplaatst 23 nov. 2016 06:33 door Jelka Bröcheler


Het Expertisecentrum zoekt een leraar met brede kennis van het (speciaal) onderwijs in Amsterdam en omgeving, met name gericht op passend onderwijs. De adviseur is flexibel en makkelijk in de omgang en weet ondersteuningsbehoeften in kaart te brengen en het aanbod daarop concreet te maken.
Je onderzoekt, overlegt, begeleidt en geeft adviezen.

Meer informatie? Klik hier!

Vacature RvT

Geplaatst 17 nov. 2016 03:31 door Jelka Bröcheler   [ 17 nov. 2016 03:34 bijgewerkt ]

Wij zijn op zoek naar een lid voor onze Raad van Toezicht. Heb je belangstelling voor de vacature? Klik hier voor meer informatie! Wij zijn op zoek naar een lid Raad van Toezicht met ervaring in hr,onderwijs of (jeugd)zorg en kennis van het Amsterdamse speelveld. Je kunt solliciteren tot 7 december 2016.

Wethouder start bouw natuurspeeltuin Van Koetsveldschool

Geplaatst 27 okt. 2016 05:30 door Jelka Bröcheler


Een natuurspeeltuin midden in Amsterdam? De Van Koetsveldschool krijgt het! Op vrijdag 28 oktober van 12.00-12.30 uur zal wethouder Kukenheim namens de gemeente de officiële start van de verbouwing verrichten. Het is het eerste schoolplein dat dankzij de subsidie van de gemeente, in het kader van het project Impuls Schoolpleinen Amsterdam, aangepakt wordt.

Directeur Camille van Ruth: “Juist onze zeer moeilijk lerende kinderen hebben uitdaging nodig die hen motiveert om te leren, omdat leren voor hen zo moeilijk is. We willen hen laten voelen, ervaren en verbazen. Daarbij willen wij onze leerlingen niet alleen goed onderwijs bieden, maar hen ook een gezonde levensstijl bijbrengen.”


Natuurspeelplein Het Koets Veld

We willen kinderen laten klimmen, klauteren, rollen, springen, slepen, beleven, vies worden, bouwen, voelen, stapelen, wroeten, scharrelen, met water spelen en verbazen. Kinderen bouwen zo aan zelfvertrouwen, bewegen meer, leren omgaan met risico’s en maken spelenderwijs kennis met de natuur. Bovendien stimuleert het spel, wat in een natuurlijk vormgegeven buitenruimte ontstaat, de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Kinderen kunnen zich terugtrekken of verstoppen en er is ruimte voor individueel spelen en veel aanleiding tot samenwerken en groepsspel. Uit onderzoek blijkt dat kinderen (met name de jongens), na het buitenspelen, rustiger in de klas terugkomen en zich beter kunnen concentreren.


Vereende krachten

Zo’n speeltuin kost natuurlijk erg veel geld. Het team, de ouders en de leerlingen hebben van alles gedaan om geld bijeen te sprokkelen om dit voor elkaar te krijgen. Een sponsorloop, een loterij, een rommelmarkt, crowd funding, heel veel brieven aan allerlei instanties, … alles is uit de kast getrokken. Helaas waren ze er toen nog niet. Gelukkig wilde de gemeente het plein subsidiëren.


Onze tweeling bij Pauw

Geplaatst 12 okt. 2016 05:05 door Jelka Bröcheler


Kijkt vrijdag 14 oktober 23:00 uur allen naar de uitzending van Pauw op NPO1! Daar zal de film van de siamese tweeling van Drostenburg Sheneeva en Chenelva aangekondigd worden.

1-10 of 188