Actueel alle berichten


Orion College Zuid zoekt docent lichamelijke opvoeding

Geplaatst 19 nov. 2017 11:11 door Jelka Bröcheler


Het Orion College Zuid is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. Het Orion College Zuid biedt onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs).

Als docent lichamelijke opvoeding geef je les aan alle leerjaren. Naast de reguliere lessen verzorgen zien we graag dat je in samenwerking met externe partners leuke gastlessen en aanvullende activiteiten verzorgt op het gebied van sport & beweging. Onze jongeren sporten over het algemeen met veel enthousiasme en vanuit sport kun je ook veel met hen bereiken op het gebied van de sociale en emotionele leerdoelen die onze jongeren hebben. Als docent lichamelijke opvoeding maak je deel uit van een team dat onze leerlingen goed onderwijs biedt met extra zorg.

Ben jij de docent lichamelijke opvoeding die wij zoeken? Reageer dan snel op deze vacature!

Bedankt gemeente Amsterdam!

Geplaatst 15 nov. 2017 08:51 door Jelka Bröcheler

Het speciaal onderwijs in Amsterdam is Antoinette en haar collega's bijzonder dankbaar voor de transparante, zakelijke én betrokken manier waarop de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor goede onderwijshuisvesting is ingevuld! Daarom dit prachtige bordje in de sluis tussen Drostenburg en Orion College Drostenburg.

Kom 23 november naar de informatiemiddag 'Autisme in andere culturen'

Geplaatst 1 nov. 2017 04:38 door Jelka Bröcheler   [ 1 nov. 2017 04:40 bijgewerkt ]

Op 23 november van 12 - 14 uur organiseert de Van Det een informatiemiddag voor ouders en ander belangstellenden over autisme in andere culturen. Sprekers zijn Birsen Başar (auteur en ervaringsdeskundige) en Laura Wiskerke (gedragsdeskundige/zorgcoördinator Van Detschool).

Birsen Başar, zelf van Turks-Nederlandse komaf en met autisme gediagnosticeerd, vertelt over haar eigen levenservaringen en over het onderzoek dat zij heeft gedaan naar hoe autisme in andere culturen wordt beleefd. Hieruit is een boek voortgekomen: Autisme in andere culturen.
Gedurende de middag zijn ouders en hulpverleners en andere geïnteresseerden van harte welkom om de presentatie bij te wonen en vragen te kunnen stellen aan Birsen en Laura. 

Adres: Van Detschool - IJsbaanpad 7 - Amsterdam
Aanmelden via: vandetschool@orion.nl


Vacature Orion College Zuid

Geplaatst 25 okt. 2017 01:25 door Jelka Bröcheler   [ 25 okt. 2017 01:26 bijgewerkt ]


Orion College Zuid - voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen - is op zoek naar een fulltime AVO groepsleraar/stagebegeleider.

Ben jij de kanjer die wij zoeken? Neem dan direct contact op!

Beroemd!

Geplaatst 21 sep. 2017 06:19 door Jelka Bröcheler


Wederom een erg mooi blog bericht van Jenny de Leth (moeder van Brenda - leerlinge van Drostenburg). Dit keer over de reacties op haar blog en haar drijfveer om te schrijven.

Een dip... nieuw blog

Geplaatst 14 sep. 2017 01:48 door Jelka Bröcheler

Vandaag een nieuw blog online van Jenny de Leth - moeder van leerlinge van Drostenburg Brenda. 

Orion in thema bijlage Elsevier

Geplaatst 11 sep. 2017 08:19 door Jelka Bröcheler   [ 11 sep. 2017 08:28 bijgewerkt ]

Deze keer in de thematische bijlage (pagina 20-21) bij Elsevier een artikel over ons beleid met betrekking een gezonde leefstijl. Lees over de Gerhardschool - de gezondste school van Amsterdam! Directeur Erik Scheerder vertelt over zijn visie op de rol van de school hierin en ook waarom dit juist voor onze leerlingen zo belangrijk is.

Orion tekent Convenant Aanpak Gezond Gewicht

Geplaatst 19 jul. 2017 11:39 door Jelka Bröcheler


Vanuit de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht is een plan van aanpak opgesteld voor gezonde leefstijl voor kinderen in het speciaal onderwijs.

Het convenant is samen met de wethouders Van der Burg (Zorg en Welzijn en Sport) en Kukenheim (Diversiteit, Onderwijs en Jeugd) ondertekend op vrijdag 30 juni jl.

293 diploma's en certificaten!

Geplaatst 19 jul. 2017 05:32 door Jelka Bröcheler   [ 19 jul. 2017 05:36 bijgewerkt ]


In totaal behaalden de Orion leerlingen dit jaar 293 diploma's en certificaten! Dat mag in de krant! En dat doen we dan natuurlijk ook... aanstaande zaterdag staat het paginagroot op de achterpagina van Parool! 

Alle leerlingen en alle docenten en ondersteuners die hen hier bij geholpen hebben: van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat! En nu lekker genieten van de vakantie!

Eindstand fietsproject 3.512 Euro voor Kika!

Geplaatst 19 jul. 2017 04:39 door Jelka Bröcheler


Onder de naam Team Speciaal Voor hebben leerlingen van de Orion Colleges van 12 tot en met 16 juni meer dan 400 kilometer fietsen en daarmee geld opgehaald voor Kika. Een reis waarin ze Nederland verkennen, heerlijk fietsen en ook nog een goed doel sponsoren. 

In totaal haalden zij 3.512 Euro op voor Kika met dit geweldige bedrag!

Hartelijk dank aan alle sponsoren en natuurlijk bovenal aan de leerlingen en docenten die deze tocht der tochten hebben gerealiseerd!

Op de website stellen de leerlingen zichzelf voor èn staat bovendien een geweldig leuk verslag van meester Cees. Klik hier voor de website.

1-10 of 222