Actueel alle berichten


Vacature directeur Orion College Drostenburg

Geplaatst 1 apr. 2019 04:18 door Jelka BröchelerBen jij de nieuwe directeur die wij zoeken voor Orion College Drostenburg? 

Op deze Amsterdamse school voor voortgezet speciaal onderwijs zitten ruim 250 leerlingen die Praktijkonderwijs, VMBO of HAVO volgen en extra ondersteuning nodig hebben. De leerlingen hebben een lichamelijke beperking, een chronische ziekte of een internaliserend gedragsprobleem. De school is volop in beweging om alle leerlingen een passend aanbod te blijven bieden. 

Een geweldige uitdaging op een school met een deskundig en betrokken team dat een intensieve samenwerking heeft met externe (jeugdhulp-) professionals. Dus aarzel niet! 
Kom een kijkje nemen op onze scholen!

Geplaatst 21 mrt. 2019 02:30 door Jelka Bröcheler

In de week van 1 april en in de week van 7 oktober stellen de Orion scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs hun deuren open voor belangstellende onderwijsprofessionals.

Je bent van harte welkom om te komen.

Meld je aan via deze link. De scholen sturen je vervolgens een bericht met de exacte tijden en het programma.

Traumasensitief onderwijs

Geplaatst 28 feb. 2019 05:47 door Jelka Bröcheler

In Nederland is de kennis op gebied van Traumasensitief Onderwijs nog gering. Orion heeft een voortrekkersrol bij het ontwikkelen van Traumasensitief Onderwijs en de implementatie op de eigen scholen. Naast een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende (trauma)problematiek binnen de eigen populatie (onderzoeksproject Target 4), ging in november 2018 het onderzoeksproject “Traumasensitief Onderwijs: implementatie van een traumasensitief klimaat in scholen door professionalisering van leerkrachten” van start.


Meer lezen? Klik hier!Gemeente Amsterdam | Interview Annette van der Poel

Geplaatst 12 feb. 2019 08:05 door Jorinde Boon   [ 12 feb. 2019 08:11 bijgewerkt ]

In de nieuwsbrief Onderwijs van gemeente Amsterdam stond een interview met Annette van der Poel.

Annette van der Poel is de nieuwe bestuurder van Orion. Zij volgde recent Cor de Ruiter op. Van origine is Annette GZ psycholoog, en lange tijd werkzaam in de specialistische Jeugdzorg. Ze begeleidde jongeren met een justitieel verleden. Altijd met het doel om ze weer terug te krijgen in de samenleving.

Lees hier het hele interview

Nieuwe blog posts

Geplaatst 12 feb. 2019 07:57 door Jorinde Boon   [ 12 feb. 2019 07:58 bijgewerkt ]

Er staan weer een aantal nieuwe ervaringsverhalen van meester Cees en moeder Jenny online. (Open dit nieuwsbericht en) klik 
hier om de blog's te lezen.

Mr. De Jonghschool Excellente School

Geplaatst 29 jan. 2019 05:40 door Jorinde Boon   [ 29 jan. 2019 05:40 bijgewerkt ]

Op 21 januari 2019 ontving de Mr. De Jonghschool het predicaat Excellente school met betrekking tot Autonomie en eigenaarschap van team en leerlingen voor duurzame (school-ontwikkeling). Hiermee is het predicaat wat de school in 2015 reeds ontving verlengd voor een nieuwe termijn. 


Onderwijsevent 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'

Geplaatst 21 jan. 2019 01:46 door Jelka Bröcheler


Op
woensdag 13 maart 2019 vindt HET speciaal onderwijs event in Amsterdam plaats!

Dit event wordt georganiseerd door De Bascule PI scholen, Stichting Kolom, Stichting Altra, Stichting Viertaal, Stichting Orion, Samenwerkingsverbanden PO en VO Amsterdam-Diemen en Gemeente Amsterdam.

Het thema van ons speciaal onderwijs event is:

 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'.


Binnen dit thema komen gedurende de dag de volgende vragen aan bod:

  • Wat heeft de leerling hiervoor nodig?

  • Wat betekent dat voor wat de school te doen heeft?

  • Wat is er nodig in de samenwerking binnen het netwerk?

De middag starten we met een panelgesprek onder leiding van Steven Pont. De Amsterdamse Wethouder Onderwijs en Jeugd Marjolein Moorman is één van de deelnemers aan het panelgesprek.

Naast workshops en presentaties zijn er een aantal bekende sprekers die een gastcollege zullen verzorgen. Dat zijn: hoogleraar in de pedagogiek Micha de Winter en zeiler Rolf Schrama.


We sluiten af met de spreker Ruud Veltenaar. Hij is filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat. We hebben hem gevraagd vanwege zijn kijk op de toekomst van het onderwijs en de rol van het netwerk in de samenleving.


Deelname aan het event is kosteloos. Locatie is Theater de Meervaart. Inloop vanaf 12.00 uur - broodjes staan klaar!Aanmelden en programma via onderstaande link www.speciaalonderwijsevent.nl  


Arlettes laatste wens

Geplaatst 30 nov. 2018 01:37 door Jelka Bröcheler   [ 30 nov. 2018 01:46 bijgewerkt ]


Oproep crowd-funding van de ouders van Arlette uit groep 3/4 van Drostenburg:

Onze 7-jarige dochter Arlette heeft een progressieve spierziekte, HMSN type 3. Ze is inmiddels in de laatste fase van deze ziekte gekomen. Hierdoor heeft zij nog maar kort te leven. Inmiddels heeft zij volledige beademing en 24 uur per dag zorg nodig. Zij heeft nog nooit een dag gehad zonder zorgen, al vanaf haar geboorte is zij ziek en heeft ze diverse operaties gehad. Ze kan nauwelijks praten, niet lopen, niet normaal zitten, enz. 

Het enige wat zij leuk vindt in haar leven zijn Disney prinsessen. Haar enige en laatste wens is dan ook om naar Disneyland Parijs te gaan. Wij willen als ouders samen met haar een paar dagen daar doorbrengen. Echter moeten de verzorgers en alle apparaten mee en er moet speciaal vervoer worden geregeld. Hierdoor wordt deze reis te duur om zelf te kunnen betalen en roepen wij daarom jullie hulp in. Elke kleine bijdrage helpt al om tot ons einddoel te komen van 6.000 euro die nodig is om dit te kunnen doen. 

Wil je ons alsjeblieft helpen Arlette en ons wens te vervullen? Wij zijn jullie bij voorbaat uiterst dankbaar voor elke euro.

https://www.gofundme.com/arlettes-laatste-wens

Verhuizing Orion College Zuid

Geplaatst 29 nov. 2018 07:33 door Jelka Bröcheler


Orion College Zuid zit volop in de verhuisstress.... Ze starten na de kerstvakantie - op 7 januari - op de nieuwe locatie.


Hierbij de gewijzigde gegevens:

Oude naam: Orion College Zuid
Nieuwe naam: Orion College Amstel

Oud adres: Gaasterlandstraat 7 | 1079 RH Amsterdam
Nieuw adres: Wibautstraat 220-222 | 1097 DN Amsterdam

Telefoon: 020 - 644 22 32

Nieuw mailadres: orioncollegeamstel@orion.nl

Nieuwe url: www.orioncollegeamstel.nl

Nieuw blog van meester Cees

Geplaatst 14 nov. 2018 01:00 door Jelka Bröcheler   [ 14 nov. 2018 01:03 bijgewerkt ]


Een aquarium op school? Kinderen genieten er enorm van! Maar wie er het meeste van geniet? Misschien wel meester Cees (zorgcoördinator Orion College  Noord)... Klik hier om zijn nieuwste blog bericht te lezen.

1-10 of 267