Actueel alle berichten


Meer dan 250 diploma's bij Orion!

Geplaatst 11 jul. 2019 07:53 door Jelka Bröcheler

Gisteren, vandaag en morgen zijn de diploma uitreikingen op onze 4 VSO locaties. In totaal zijn er meer dan 250 diploma's en certificaten om uit te delen! Super trots zijn wij natuurlijk op al onze geslaagden!!!

Zo trots zelfs dat we dat in de krant gaan zetten.. en wel in Parool op zaterdag 13 juli.


Leerlingen fietsen voor het goede doel

Geplaatst 5 jun. 2019 01:14 door Jelka Bröcheler   [ 5 jun. 2019 01:18 bijgewerkt ]Op 3 juni vertrok het team met 10 leerlingen en 6 leerkrachten voor hun ronde Amsterdam - Amsterdam. Voor onze leerlingen die vaak niet buiten hun woonplaats zijn geweest en aan het begin staan van de sportprestatie van hun leven een unieke ervaring.

Om deze tocht der tochten een onvergetelijke tocht te laten zijn voor onze leerlingen zijn we op zoek naar jou!
We zoeken mensen die: Geld willen doneren! Deze bijdragen gaan we besteden aan voeding voor onderweg en de avond en de kosten voor overnachting. Uiteraard houden we deze kosten zo laag mogelijk, zodat we het grootste deel van de bijdrage kunnen doneren aan Jeugdfonds Sport!

Volg de ervaringen van onze jongeren op de website www.teamspeciaalvoor.nl

Onderstaand de links naar het logboek van Meester Cees (wordt dagelijks aangevuld).
Schoolreis Berlijn Orion College Drostenburg

Geplaatst 5 jun. 2019 01:07 door Jelka Bröcheler

Maandag 3 juni zijn de leerlingen uit praktijk 4-5, VMBO 4 en Havo 4-5 voor 4 dagen vertrokken naar Berlijn.
Deze schoolreis is georganiseerd in het kader van het Internationaliseringsproject wat we vorig jaar gestart zijn.
Hieronder een kort verslag in woord en beeld:

Dag 1 Onderweg naar Berlijn.

Om 8.15 uur vertrokken met een bijna volledige groep vanaf school naar Berlijn. De rolstoelbus werd nog even als taxi ingezet om een leerling thuis op te halen.

Met 3 stops voor versnaperingen en toilet gebruik, kwamen we om 18.15 uur aan bij het restaurant voor het diner. Onderweg hadden we al de nodige regen gehad, door een bui die ons volgde. Ook in Berlijn kwam deze bui nog even om de hoek… Toen het weer droog was zijn we rustig naar het hostel gewandeld. Een aantal docenten had hier de bagage al uitgeladen en met de kamersleutels een indeling voor het slapen gemaakt. Alle bagage naar de kamer en nog even op verkenning door het hostel. Daarna op tijd in de kamers en in bed.

Tijdens de busreis hebben de kids verschillende talenten van zichzelf laten zien. Er ontpopte zich een DJ, 2 schaakkampioenen, mooie verhalen vertellers en super relaxers. Een gezellige ervaring met elkaar!

 

Dag 2 In Berlijn.

Gisteravond lagen al onze kids om 00:00 uur heel braaf te slapen. Vanochtend zat iedereen dan ook op tijd aan het ontbijt. Niet iedereen had even veel geslapen… Door de warmte, vreemde bedden en luidruchtige mede logees. Na het ontbijt zijn we in de grote en kleine bus vertrokken naar het Joods Museum. De helft van de groep kreeg daar in de ochtend een indrukwekkende rondleiding van juf Laureline. In de kelder werd er verteld en ervaren hoe het voor de Joodse bevolking was om te vluchten of vervolgd te worden. Erg mooi om te zien hoe betrokken de leerlingen waren en hoe ze gevoelens onder woorden konden brengen!

Na deze ervaring zijn we via Checkpoint Charlie en een stukje van de oude muur naar Potsdamer Platz gewandeld. Daar kwamen we de andere helft van de groep weer tegen op de lunch plek.

Even relaxen… Ook vandaag is het warm, wat veel energie vraagt van iedereen.

Vervolgens zijn we naar het Holocaust Monument en het Monument voor de Sinti en Roma naar Reichstag gelopen. Daar werden we weer door de bus opgehaald en via het Joods Museum waar de ander helft van de groep in de middag was, zijn we weer naar het hostel gereden.

In de bus was het opvallend stil nadat iedereen de vochthuishouding met flesjes water had aangevuld. Mooi maar voldaan zijn we aangekomen in het hostel, waar iedereen even kan genieten van wat vrije tijd.

Vanavond eten we bij de pizzeria om de hoek en daarna hebben we een gezellige avond in het hostel met karaoke en spelletjes.

Leerlingen starten met sponsorfietstocht

Geplaatst 3 jun. 2019 03:24 door Jelka Bröcheler


Wij als medewerkers van de school weten dat onze leerlingen ook gewoon kind onder kinderen wil zijn en zeker niet speciaal, maar soms wel speciale hulp nodig heeft. Het eerste jaar hebben we met eenzelfde fietstocht ruim € 3600 opgehaald voor stichting KiKa, kinderen kankervrij maken en houden. En het tweede jaar fietsten we voor Spieren voor Spieren. Dit jaar gaan we fietsen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur van de gemeente Amsterdam.

 

Om aan te tonen dat onze leerlingen wel degelijk meetellen, willen we door deze sponsorfietstocht bewijzen dat onze leerlingen ook voor betekenis van anderen kunnen zijn. Deze tocht is daarvan alvast het bewijs en het geld dat wordt opgehaald zullen wij overdragen aan de stichting: Jeugdfonds sport en cultuur.

 

Het Jeugdfonds sport & cultuur vindt dat kinderen onbezorgd moeten kunnen rennen, spelen en sporten. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 378.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Die kinderen krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt kinderen zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft alle kinderen de kans mee te doen. 

 

Hiervoor is geld nodig, veel geld. U kunt uw bijdrage overmaken op nummer: 

NL76 INGB 0657342238, t.n.v. Orion, t.a.v. Speciaal voor…

 

U steunt hiermee niet alleen een goed doel, maar laat hiermee ook het zelfbewustzijn van onze leerlingen groeien.

 

Daarnaast heeft Team Speciaal voor … ook een eigen website www.teamspeciaalvoor.nl en daarop zijn de verrichtingen van de leerlingen vanaf 3 juni iedere dag vrijwel heet van de naald te volgen. 

Daarom doen wij mee met de fietssponsortocht en willen wij u vragen om ons te sponsoren.

Wij fietsen in de week van 3 t/m 6 juni vanaf Amsterdam Zuidoost via Soest, Apeldoorn en Bunnik terug naar Amsterdam Zuidoost, waar bij Orion College Zuidoost de eindstreep ligt. In die vier dagen streven wij er naar ongeveer 300 kilometer te fietsen voor sponsoring van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en aandacht te vragen voor de mogelijkheden van onze leerlingen.

Nieuw dit jaar is dat er ook leerlingen uit de hoogste groep van de Van Koetsveldschool voor so-zml meerijden.

 

Vacature leerkracht Van Koetsveldschool

Geplaatst 22 mei 2019 07:54 door Jelka Bröcheler   [ 22 mei 2019 07:55 bijgewerkt ]


De Van Koetsveldschool in Amsterdam Oost zoekt in verband met uitbreiding van onze groepen per 1 augustus 2019 (of zo spoedig mogelijk) een

Enthousiaste en bevlogen leerkracht SO ZMLK vacature (WTF 0,6 - 1,0)

Heb jij je hart bij het speciaal onderwijs liggen? Zie je in speciale leerlingen een uitdaging? Werk je graag samen? Dan ben jij degene die wij zoeken!

Word lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)

Geplaatst 21 mei 2019 07:14 door j.boon@orion.nl

Hallo frisse blikken, waakhonden, denktanks, betrokken ouders en teamleden met een visie. Denk en beslis mee!
https://docs.google.com/a/orion.nl/viewer?a=v&pid=sites&srcid=b3Jpb24ubmx8d2Vic2l0ZS1vcmlvbnxneDo0NGQ3ZTAzMzVjM2RkZmYz
https://docs.google.com/a/orion.nl/viewer?a=v&pid=sites&srcid=b3Jpb24ubmx8d2Vic2l0ZS1vcmlvbnxneDo0NGQ3ZTAzMzVjM2RkZmYz

Meedenken en meebeslissen over ons onderwijs?

Geplaatst 21 mei 2019 07:08 door j.boon@orion.nl   [ 21 mei 2019 07:18 bijgewerkt ]

Word lid van de MR: de Medezeggenschapsraad van de school. Hier bespreken ouders en leerkrachten alles wat met de school te maken heeft: de kwaliteit van het onderwijs, het school- en personeelsbeleid, de besteding van het geld, de hulp van ouders, etc.
https://docs.google.com/a/orion.nl/viewer?a=v&pid=sites&srcid=b3Jpb24ubmx8d2Vic2l0ZS1vcmlvbnxneDo1ZDNiODEzOTNhZWZjZjQ2

https://docs.google.com/a/orion.nl/viewer?a=v&pid=sites&srcid=b3Jpb24ubmx8d2Vic2l0ZS1vcmlvbnxneDo1ZDNiODEzOTNhZWZjZjQ2

Vacature directeur Orion College Drostenburg

Geplaatst 1 apr. 2019 04:18 door Jelka BröchelerBen jij de nieuwe directeur die wij zoeken voor Orion College Drostenburg? 

Op deze Amsterdamse school voor voortgezet speciaal onderwijs zitten ruim 250 leerlingen die Praktijkonderwijs, VMBO of HAVO volgen en extra ondersteuning nodig hebben. De leerlingen hebben een lichamelijke beperking, een chronische ziekte of een internaliserend gedragsprobleem. De school is volop in beweging om alle leerlingen een passend aanbod te blijven bieden. 

Een geweldige uitdaging op een school met een deskundig en betrokken team dat een intensieve samenwerking heeft met externe (jeugdhulp-) professionals. Dus aarzel niet! 
Kom een kijkje nemen op onze scholen!

Geplaatst 21 mrt. 2019 02:30 door Jelka Bröcheler

In de week van 1 april en in de week van 7 oktober stellen de Orion scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs hun deuren open voor belangstellende onderwijsprofessionals.

Je bent van harte welkom om te komen.

Meld je aan via deze link. De scholen sturen je vervolgens een bericht met de exacte tijden en het programma.

Traumasensitief onderwijs

Geplaatst 28 feb. 2019 05:47 door Jelka Bröcheler

In Nederland is de kennis op gebied van Traumasensitief Onderwijs nog gering. Orion heeft een voortrekkersrol bij het ontwikkelen van Traumasensitief Onderwijs en de implementatie op de eigen scholen. Naast een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende (trauma)problematiek binnen de eigen populatie (onderzoeksproject Target 4), ging in november 2018 het onderzoeksproject “Traumasensitief Onderwijs: implementatie van een traumasensitief klimaat in scholen door professionalisering van leerkrachten” van start.


Meer lezen? Klik hier!1-10 of 274