Actueel alle berichten


Gemeente Amsterdam | Interview Annette van der Poel

Geplaatst 12 feb. 2019 08:05 door Jorinde Boon   [ 12 feb. 2019 08:11 bijgewerkt ]

In de nieuwsbrief Onderwijs van gemeente Amsterdam stond een interview met Annette van der Poel.

Annette van der Poel is de nieuwe bestuurder van Orion. Zij volgde recent Cor de Ruiter op. Van origine is Annette GZ psycholoog, en lange tijd werkzaam in de specialistische Jeugdzorg. Ze begeleidde jongeren met een justitieel verleden. Altijd met het doel om ze weer terug te krijgen in de samenleving.

Lees hier het hele interview

Nieuwe blog posts

Geplaatst 12 feb. 2019 07:57 door Jorinde Boon   [ 12 feb. 2019 07:58 bijgewerkt ]

Er staan weer een aantal nieuwe ervaringsverhalen van meester Cees en moeder Jenny online. (Open dit nieuwsbericht en) klik 
hier om de blog's te lezen.

Mr. De Jonghschool Excellente School

Geplaatst 29 jan. 2019 05:40 door Jorinde Boon   [ 29 jan. 2019 05:40 bijgewerkt ]

Op 21 januari 2019 ontving de Mr. De Jonghschool het predicaat Excellente school met betrekking tot Autonomie en eigenaarschap van team en leerlingen voor duurzame (school-ontwikkeling). Hiermee is het predicaat wat de school in 2015 reeds ontving verlengd voor een nieuwe termijn. 


Onderwijsevent 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'

Geplaatst 21 jan. 2019 01:46 door Jelka Bröcheler


Op
woensdag 13 maart 2019 vindt HET speciaal onderwijs event in Amsterdam plaats!

Dit event wordt georganiseerd door De Bascule PI scholen, Stichting Kolom, Stichting Altra, Stichting Viertaal, Stichting Orion, Samenwerkingsverbanden PO en VO Amsterdam-Diemen en Gemeente Amsterdam.

Het thema van ons speciaal onderwijs event is:

 'Iedere leerling zijn plek in de samenleving'.


Binnen dit thema komen gedurende de dag de volgende vragen aan bod:

  • Wat heeft de leerling hiervoor nodig?

  • Wat betekent dat voor wat de school te doen heeft?

  • Wat is er nodig in de samenwerking binnen het netwerk?

De middag starten we met een panelgesprek onder leiding van Steven Pont. De Amsterdamse Wethouder Onderwijs en Jeugd Marjolein Moorman is één van de deelnemers aan het panelgesprek.

Naast workshops en presentaties zijn er een aantal bekende sprekers die een gastcollege zullen verzorgen. Dat zijn: hoogleraar in de pedagogiek Micha de Winter en zeiler Rolf Schrama.


We sluiten af met de spreker Ruud Veltenaar. Hij is filosoof, meervoudig TED-spreker, trendwatcher, friskijker en SDG-diplomat. We hebben hem gevraagd vanwege zijn kijk op de toekomst van het onderwijs en de rol van het netwerk in de samenleving.


Deelname aan het event is kosteloos. Locatie is Theater de Meervaart. Inloop vanaf 12.00 uur - broodjes staan klaar!Aanmelden en programma via onderstaande link www.speciaalonderwijsevent.nl  


Arlettes laatste wens

Geplaatst 30 nov. 2018 01:37 door Jelka Bröcheler   [ 30 nov. 2018 01:46 bijgewerkt ]


Oproep crowd-funding van de ouders van Arlette uit groep 3/4 van Drostenburg:

Onze 7-jarige dochter Arlette heeft een progressieve spierziekte, HMSN type 3. Ze is inmiddels in de laatste fase van deze ziekte gekomen. Hierdoor heeft zij nog maar kort te leven. Inmiddels heeft zij volledige beademing en 24 uur per dag zorg nodig. Zij heeft nog nooit een dag gehad zonder zorgen, al vanaf haar geboorte is zij ziek en heeft ze diverse operaties gehad. Ze kan nauwelijks praten, niet lopen, niet normaal zitten, enz. 

Het enige wat zij leuk vindt in haar leven zijn Disney prinsessen. Haar enige en laatste wens is dan ook om naar Disneyland Parijs te gaan. Wij willen als ouders samen met haar een paar dagen daar doorbrengen. Echter moeten de verzorgers en alle apparaten mee en er moet speciaal vervoer worden geregeld. Hierdoor wordt deze reis te duur om zelf te kunnen betalen en roepen wij daarom jullie hulp in. Elke kleine bijdrage helpt al om tot ons einddoel te komen van 6.000 euro die nodig is om dit te kunnen doen. 

Wil je ons alsjeblieft helpen Arlette en ons wens te vervullen? Wij zijn jullie bij voorbaat uiterst dankbaar voor elke euro.

https://www.gofundme.com/arlettes-laatste-wens

Verhuizing Orion College Zuid

Geplaatst 29 nov. 2018 07:33 door Jelka Bröcheler


Orion College Zuid zit volop in de verhuisstress.... Ze starten na de kerstvakantie - op 7 januari - op de nieuwe locatie.


Hierbij de gewijzigde gegevens:

Oude naam: Orion College Zuid
Nieuwe naam: Orion College Amstel

Oud adres: Gaasterlandstraat 7 | 1079 RH Amsterdam
Nieuw adres: Wibautstraat 220-222 | 1097 DN Amsterdam

Telefoon: 020 - 644 22 32

Nieuw mailadres: orioncollegeamstel@orion.nl

Nieuwe url: www.orioncollegeamstel.nl

Nieuw blog van meester Cees

Geplaatst 14 nov. 2018 01:00 door Jelka Bröcheler   [ 14 nov. 2018 01:03 bijgewerkt ]


Een aquarium op school? Kinderen genieten er enorm van! Maar wie er het meeste van geniet? Misschien wel meester Cees (zorgcoördinator Orion College  Noord)... Klik hier om zijn nieuwste blog bericht te lezen.

Vacature directeur Van Koetsveldschool

Geplaatst 15 okt. 2018 11:05 door Jelka Bröcheler

Ben jij de enthousiaste, daadkrachtige directeur die wij zoeken voor onze excellente school de Van Koetsveldschool?

Van de directeur wordt verwacht dat hij/zij met enthousiasme en gedrevenheid leiding geeft aan het team van circa 50 medewerkers en een duidelijke visie heeft op het onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen (cluster 3). De directeur is integraal verantwoordelijk voor het onderwijs, het personeel, de financiën en huisvesting van de school en de samenwerking met externe partners die in de school werkzaam zijn. Aan de vernieuwingen waar het speciaal onderwijs de komende jaren mee geconfronteerd wordt, zal de directeur op een positieve en constructieve wijze samen met het personeel van de school en de collega’s van de andere Orionscholen vorm moeten geven.Vacature AVO groepsleerkracht Orion College Zuid

Geplaatst 23 sep. 2018 06:41 door Jelka Bröcheler


Ben jij de gedreven,nieuwsgierige en ondernemende onderwijsprofessional die zich continue wil blijven ontwikkelen op het gebied van onderwijs en zorg. Je hebt een hart voor onze leerlingen, die moeilijkheden met gedrag ervaren. Daarnaast ben je onderwijsbevoegd en heb je aantoonbare affiniteit met speciaal voortgezet onderwijs.

Kom dan bij ons werken op Orion College Zuid!
Wij zijn een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen. We bieden onderwijs binnen het uitstroomprofiel arbeid (praktijkonderwijs en MBO-1 onderwijs). Maar dat doe je niet alleen! Met het coachingstraject en de ondersteunende zorgstructuur binnen de school ga je aan de slag.

Vacature Expertisecentrum Orion

Geplaatst 19 sep. 2018 08:35 door Jelka BröchelerHet Expertisecentrum Orion is op zoek naar een adviseur passend onderwijs.

Ben jij de professional die namens het Expertisecentrum Orion als adviseur bijdraagt aan het mogelijk maken van passend onderwijs aan leerlingen met speciale onderwijsbehoeften binnen het regulier onderwijs?

Je werkt samen met onderwijs- en zorgprofessionals en streeft ernaar om de
juiste afstemming te vinden op basis van de ondersteuningsvraag van de school. De focus ligt daarbij op het versterken van competenties van onderwijsprofessionals én hun leerlingen. Je werkt samen met een team van adviseurs onder leiding van de coördinator. Jij biedt ondersteuning op kind-, leerkracht- en schoolniveau. Voorbeelden zijn het uitvoeren van een
observatie, ondersteuning van de leerling, (beeld-)coaching, co-teaching of het verzorgen van een studiedag of training. Daarnaast ben je actief betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen van het Expertisecentrum Orion.

Herken je je in deze vacature? Aarzel dan niet en solliciteer voor 4 oktober... 

1-10 of 264